Éremeső a Szervátültetettek XXIV. Világjátékán

  • Post category:Hírek

A Millió lépés az iskoládért korábbi kihívója a Magyar Szervátültetett Válogatott volt, akik a Szervátültetettek XXIV. Világjátékán különböző sportágakban megmérettetve magukat gyűjtötték a lépéseiket a kihívással párhuzamosan. A Szervátültetettek Világjátéka egy kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, amelyet a World Transplant Games Federation (WTGF) szervez. A verseny célja pedig, hogy bemutassa a szervátültetés életmentő hatását, és ösztönözze a szervdonációt.

A versenyen résztvevő sportolók mind szervátültetésben részesültek, és különböző sportágakban mérték össze erejüket.

Az idei Világjátékot április 14-21. között rendezték meg Perth-ben, Ausztráliában. A versenyen 45 ország több mint 1000 sportolója vett részt. A magyar csapat 32 fővel képviselte hazánkat, és összesen 60 érmet szerzett. A tizenegy sportág különböző korosztályokban megrendezett viadalán összesen 18 arany-, 24 ezüst- és 18 bronzérmet harcoltak ki a mieink.

A legeredményesebb sportágak az úszás, az atlétika, az asztalitenisz és a bowling voltak, de a petanque is hozott aranyérmet.

Két új világrekord is került a magyar csapat neve mellé:

A 8 éve veseátültetett dobóatlétánk, Mihálovits Tamás súlylökésben a 2 évvel ezelőtti saját világcsúcsát döntötte meg, Pengő László szívátültetett szentesi úszó pedig 50 méter hátúszásban állított fel új korosztályos világrekordot a Szervátültetettek Világjátékán.

A magyar csapat tagjai büszkén viselték a nemzeti színeket, és példát mutattak a szervátültetés utáni életminőségről. A Világjáték nemcsak egy sportesemény, hanem egy közösségépítő és barátkozó alkalom is volt a szervátültetettek számára. A versenyen résztvevők mindannyian hálásak voltak donorjaiknak és orvosaiknak, akik lehetővé tették számukra, hogy újra élvezhessék az életet és a sportot.

A csapat eredményeiről további hírek a www.trapilap.hu oldalon!