A Millió lépés nyerte az Aktív Magyarországért Díjat!

  • Post category:Hírek

Az Aktív Magyarországért díjat olyan természetes és jogi személyek kaphatják, akik az aktív életmód és kikapcsolódás területén példamutató, illetve kiemelkedő tevékenységet végeztek. Az elismerés évente legfeljebb öt fő részére adományozható.

A héten megtartott díjátadót is magában foglaló Aktív Magyarország konferencián a Magyar Szervátültetettek Szövetsége kapta meg az egyik díjat.

Fotó: Pogonyi Dávid/Aktív Magyarország

Rangos elismerésben részesítették a Millió lépés programot és ezen keresztül a Magyar szervátültetettek Szövetségét, amelyet Berente Judit és dr. Grózli Csaba vehetett át az Aktív Magyarországért konferencián november 22-én, Tapolcán.

Az Aktív Magyarországért díj elismeri mindazt az erőfeszítést és teljesítményt, amellyel a Millió lépés program az ország legnagyobb, mozgásra ösztönző aktivitását érte el. Még szinte magunkhoz sem tértünk a tavaszi nagysikerű 11 hetes játékot követően, amelyben minden képzeletet felülmúlva, 200.000 felhasználót értük el, akik összesen 63 milliárd lépést teljesítettek, máris elindult az őszi forduló. Hozd el a nagyit is! Hangzott el minden kihívó videójának a végén, és nem véletlenül. Az őszi fordulóban szerettük volna a nagyszülőket külön is megszólítani és aktivizálni részben az iskolai versenyben, részben pedig beléptetni őket valamelyik országos gyaloglóklubba. Ennek érdekében ezen klubok számára is kihívás indult, így lehetőség volt egyszerre két játéknak is a részese lenni. Kihívóink ismét nagylelkűek voltak, hiszen az első hívó szóra vállalták az ingyenes szereplést, áldoztak rá az idejükből és hatalmas odaadással motiválták a résztvevőket nagyobb teljesítményre. 

Élménnyé tenni a mozgást

Komoly csapat sorakozott föl a program mögé, hogy szinte hibátlan módon szolgálja ki a többszázezres tömeget. A fejlesztés és szerveres háttér a Business Solution Kft. munkáját dicséri.  Az új fejlesztéseknek köszönhetően még inkább élménnyé vált a mozgás és az app. használata.

A kihívók videókkal jelentkeztek be minden hétfőn, amelyek most álló formátumban és nagyobb méretben jelentek meg. A szöveges üzenetek nagyobb helyet kaptak, a megszerezhető „Magyarország kincsei” listája is frissült. Megújult és komoly sikerré vált a jelvények megszerzése, valóságos harc alakult ki egy-egy új darabért, mint a kerékpáros vagy a futó elismerés.Az osztályokban jól követhető volt mindenki teljesítménye és az egyének által megszerzett jelvények sora is a képük alatt. Kiemelten fontos része a programnak, mondhatni egyik missziónk, hogy a mozgatás mellett hasznos, esetenként életmentő információkat, tudást is közvetítsünk. 

A napi edukációs üzenetek most négy témakört öleltek föl. Szív-és érrendszeri betegségek felismerése, amelyről a csatlakozó linken bővebb információt is meg lehetett tudni. Így beszéltünk a sztrókról, infarktusról, de az újraélesztésről is, amelyhez videót is társítottunk. A második nagy téma a mozgás, a sport fontosságát és a szervezetre gyakorolt hatását mutatta be. De javasoltunk kirándulási helyeket, látnivalókat szerte az országban és küldtünk a szervátültetéssel kapcsolatos érzékenyítő információkat is.  A kommunikációt a PR-ego ügynökség vitte tökélyre. A videók Szekeres Máté és Kovács Szilárd képi vízióit jelenítették meg, míg az ügyfélszolgálati frontot (minden, ami kérdés és kérés) azt Feszt Tímea kommunikációs koordinátor és Németh Veronika fejlesztő informatikus tartotta a nap 24 órájában, sokszor 2-300 e-mailt megválaszolva naponta. Az iskolákkal történő elszámolásokon az irodai csapatunk dolgozik. 

Elismert szervezetté váltunk

A Millió lépés program óriási ismertséget hozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége számára. Sikerült egy marginális betegszervezeti pozícióból egy országosan ismert és elismert szervezetté nőni. Minden híradás, megjelenés erősít egy civil szervezetet, hiszen így tudja láttatni céljait, közösségét, mindazt, amiért dolgozik.

A mi esetünkben a millió lépés kihíváson keresztül közel 350.000 ember ismerte meg a szervátültetetteket, a szervátültetés csodáját és mindez segítheti az elfogadást, a könnyebb társadalmi beilleszkedést, a diszkriminációk elkerülését például egy munkahely elnyerésében vagy akár az iskolában. Ennyi embert elérni a szervátültetés legfontosabb üzeneteivel, pozitív képet rajzolva a közösségről másképp lehetetlen lenne. Arra is számítunk, hogy közösségünkért végzett programjaink megvalósításához talán így könnyebben találunk támogatókat is. Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónak, részvevőnek, hírt adó médiának, hogy a program ennyire sikeres lehetett.

dr Grózli Csaba