ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

Bevezetés

Adatvédelmi szabályzatunk (a továbbiakban: „Adatvédelmi szabályzat”) elmagyarázza az általunk gyűjtött információkat, azok felhasználásának és megosztásának módját, az adatvédelmi ellenőrzések kezelésének módját és az Ön jogait a weboldalainkkal és a kapcsolódó mobilalkalmazásokkal és szolgáltatásokkal (együttesen: „Szolgáltatások”) kapcsolatban. A jelen Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos kérdéseket vagy észrevételeket az alábbi címre vagy az info@trapilap.hu e-mail címre küldött levélben lehet benyújtani. Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3.

A „Milliólépés” által gyűjtött információk

A „Milliólépés” információkat gyűjt Önről, beleértve az Önt közvetlenül vagy közvetve azonosító információkat is, ha Ön vagy más tagok úgy döntenek, hogy megosztják azokat a „Milliólépés”-sel. Többféle módon kapunk információkat, többek között akkor, amikor Ön a Szolgáltatások használatával nyomon követi, elvégzi vagy feltölti tevékenységeit. A „Milliólépés” arról is gyűjt információkat, hogy Ön hogyan használja a Szolgáltatásokat. Számos lehetősége van arra is, hogy információkat osszon meg magáról és tevékenységeiről a „Milliólépés”-sel. Például: megadhatja a nyilvánosan látható becenevét, nemét, életkori kategóriáját és tartózkodási helyét (megye).

Fiók, profil, tevékenység és használati információk

Olyan alapvető fiókinformációkat gyűjtünk, mint az Ön neve, beceneve, e-mail címe, születési éve, neme, felhasználóneve és jelszava, amelyek segítenek a Szolgáltatásainkhoz való hozzáférés biztosításában és biztosításában. Profil-, tevékenység- és használati információkat akkor gyűjtünk Önről, amikor úgy dönt, hogy mozgási adatokat tölt fel, csatlakozik egy csapathoz, megtekinti mások tevékenységeit, vagy más módon használja a Szolgáltatásokat. Az Ön elérhetőségi adatait arra használjuk, hogy válaszolhassunk az Ön támogatási kéréseire és észrevételeire.

Csatlakoztatott eszközök és alkalmazások

A „Milliólépés” információkat gyűjt az Ön által a „Milliólépés”-hoz csatlakoztatott eszközökről. Android rendszerű készülékeken az adatokat közvetenül a Google Fit alkalmazáson keresztül érjük el. Az ebből az alkalmazásból származó információk a Google API segítségével továbbításra kerülnek a „Milliólépés” felé. Apple készülékeken az iOS Health alkalmazásból nyerjük ki a lépésszám adatokat.

Fizetési információk

Amikor fizetést végez a „Milliólépés”-n (támogatja a szövetséget), a PayPal rendszerén keresztül megadhatja a fizetési adatokat. A Payment Card Industry szabványnak megfelelő harmadik féltől származó fizetési szolgáltatásokat használunk, és nem tároljuk a hitelkártya adatait.

Technikai információk és naplófájlok

Információkat gyűjtünk az Ön böngészőjéről, számítógépéről vagy mobileszközéről, amelyek technikai információkat szolgáltatnak számunkra, amikor Ön belép a Szolgáltatásokba vagy használja azokat. Ezek a technikai információk magukban foglalják az eszköz- és hálózati információkat, sütiket, naplófájlokat és elemzési információkat. A Szolgáltatások naplófájlokat használnak. Az ezekben a fájlokban tárolt információk közé tartozik az IP-cím, a böngésző típusa, az internetszolgáltató (ISP), a hivatkozó/kilépő oldalak, a platform típusa, a dátum/időbélyegző és a kattintások száma. Ezeket az információkat a trendek elemzésére, a Szolgáltatások kezelésére, védelmére és biztosítására, a tagok mozgásának összesített nyomon követésére, valamint általános demográfiai információk gyűjtésére használjuk. Az IP-címek munkamenet-azonosítókhoz, sportolói azonosítókhoz és eszközazonosítókhoz kapcsolhatók.

Egyéb információk

Harmadik feleken keresztül is gyűjthetünk Öntől információkat, például amikor felméréseken keresztül gyűjtjük az Ön visszajelzéseit. Itt azonban mindig az Ön egyedi hozzájárulása szükséges az adatok megosztásához.

Hogyan használja fel a „Milliólépés” az információkat

A „Milliólépés” az alábbiak szerint használja fel az általunk gyűjtött és kapott információkat.

A szolgáltatások nyújtásához

Az általunk gyűjtött és kapott információkat a Szolgáltatások nyújtására használjuk, beleértve a következők biztosítását: Tevékenységeinek rögzítése és teljesítményének elemzése. Például, hogy összehasonlítsuk korábbi erőfeszítéseit, elemezzük testmozgási adatait, hogy érdekes és hasznos teljesítményelemzést nyújtsunk Önnek. Kapcsolattartás a saját csapatban lévő más felhasználókkal. Például kihívásokban vagy eseményekben való részvétel, valamint olyan funkciók használata, amelyek segítik a sportolók interakcióját egymással. Az Ön adatvédelmének szabályozásától függően az Ön adatai, beleértve a profiljának részeit, felhasználónevét, fényképeit, az Ön által követett és az Önt követő tagokat, a klubokat, amelyekhez tartozik, a tevékenységeit, az Ön által használt eszközöket, valamint az Ön által adott és kapott dicséreteket és megjegyzéseket megosztjuk a „Milliólépés”-n, hogy Ön részt vehessen a Szolgáltatásokban, például megmutathassa helyét egy ranglistán. Bizonyos információk (pl. az Ön neve és néhány profilinformáció) a nem tagok számára is elérhetőek az interneten.

Az Ön és a Szolgáltatások védelme érdekében

Az általunk gyűjtött információkat a tagok védelmére, a Szolgáltatási feltételeink és a közösségi szabványok érvényesítésére, valamint a biztonság előmozdítására használjuk fel. Például megtaláljuk és eltávolítjuk a feltételeinket sértő tartalmakat, például a gyűlöletbeszédet vagy a spameket, valamint felfüggesztjük vagy megszüntetjük az ilyen tartalmakat megosztó fiókokat.

Szolgáltatásaink javítása

Az általunk gyűjtött információkat a Szolgáltatások elemzésére, fejlesztésére és javítására is felhasználjuk. Ennek érdekében a „Milliólépés” harmadik fél elemző szolgáltatókat vehet igénybe, hogy betekintést nyerjen a Szolgáltatásaink használatába, és segítsen nekünk a Szolgáltatások fejlesztésében.

Az Önnel való kommunikációhoz

Az általunk gyűjtött információkat arra használjuk, hogy az Ön kéréseire és észrevételeire válaszul támogatást nyújtsunk.

Az Ön feliratkozásának feldolgozásához

Az általunk gyűjtött információkat az Ön regisztrációjának feldolgozásához használjuk fel.

Összesített információk

Nem adjuk el az Ön személyes adatait. A „Milliólépés” összesítheti az Ön és mások által a Szolgáltatásokkal kapcsolatban rendelkezésre bocsátott információkat, és azokat nyilvánosan közzéteheti vagy harmadik felekkel megoszthatja. Példák az általunk összesített információk típusára: demográfiai és aktivitási adatokra, útvonalakra és teljesítményre vonatkozó információk. A „Milliólépés” felhasználhatja, eladhatja, licencelheti és megoszthatja ezeket az összesített információkat harmadik felekkel kutatási, üzleti vagy egyéb célokra.

Az információk megosztásának módja

Amellett, hogy a fentiekben leírtak szerint megosztjuk a tagjainkra vonatkozó összesített adatokat, személyes adatokat is megosztunk az Ön preferenciáinak megfelelően, amennyiben az üzleti tevékenységünk működtetéséhez és a Szolgáltatások nyújtásához szükséges, illetve amennyiben jogi okokból szükséges, az alábbiak szerint.

Szolgáltatók

Megoszthatjuk az Ön adatait olyan harmadik felekkel, akik szolgáltatásokat nyújtanak a „Milliólépés” számára, például a Szolgáltatások támogatása, javítása, népszerűsítése és biztosítása, a fizetések feldolgozása vagy a megrendelések teljesítése céljából. Ezek a szolgáltatók csak az ezen korlátozott funkcióknak a nevünkben történő ellátásához szükséges információkhoz férnek hozzá, és kötelesek az Ön adatait védeni és biztosítani. Megbízhatunk szolgáltatókat azzal is, hogy a nevünkben gyűjtsenek információkat a Szolgáltatások Ön általi használatáról, hogy mi vagy ők népszerűsíthessük a „Milliólépés”-t, vagy megjeleníthessünk olyan információkat a Szolgáltatásokon vagy más weboldalakon vagy szolgáltatásokon, amelyek relevánsak lehetnek az Ön érdeklődési körének.

Nyilvánosan elérhető információk

Amikor csatlakozik a „Milliólépés” közösséghez, profilja és tevékenységei alapértelmezés szerint mindenki számára megtekinthetővé válnak. Az Ön neve és egyéb profilinformációi más „Milliólépés”-tagok és a nyilvánosság számára is megtekinthetők. Például az Ön fotói és a lépésszáma más „Milliólépés”-tagok és nem „Milliólépés”-tagok számára is elérhetők, illetve megtekinthetők a nyilvánosan elérhető „Milliólépés”-oldalakon vagy a keresőmotorok találataiban. Számos eszközt biztosítunk az információk megosztásának ellenőrzésére, és arra bátorítjuk tagjainkat, hogy a kívánt élményhez igazítsák az ellenőrzéseket.

Hogyan védjük az információkat

Számos intézkedést teszünk az általunk gyűjtött adatok gyűjtésének, továbbításának és tárolásának védelme érdekében. Az adatok érzékenységének megfelelő, ésszerű védelmet alkalmazunk az Ön adatai számára. A Szolgáltatások az iparági szabványnak megfelelő Secure Sockets Layer (SSL) technológiát használnak a személyes adatok és a hitelkártyaszámok titkosítása érdekében. A „Milliólépés” olyan szolgáltatókat vesz igénybe, amelyek az online biztonság, többek között a Szolgáltatások ellenőrzésének területén iparági vezető szerepet töltenek be, hogy megerősítsék Szolgáltatásaink biztonságát. A Szolgáltatások regisztrálva vannak a webhely-azonosító hatóságoknál, így a böngésző megerősítheti a „Milliólépés” személyazonosságát, mielőtt bármilyen személyes adat elküldésre kerülne. Ezenkívül a „Milliólépés” biztonságos szerverei fejlett tűzfal-technológiával védik ezeket az információkat.

A beállítások kezelése

A „Milliólépés” hozzáférése a Google Fit-ben tárolt adatkhoz az applikáció törlésével megszűnik.

Értesítési és e-mail beállítások beállítása

A „Milliólépés” különböző módokat kínál a kapott értesítések kezelésére. Az adminisztratív vagy szolgáltatással kapcsolatos e-mailek (a szolgáltatással kapcsolatos információk, vagy a jelen Adatvédelmi szabályzat vagy a Szolgáltatási feltételek frissítése stb.) általában nem kínálnak lehetőséget a leiratkozásra, mivel ezek szükségesek az Ön által kért Szolgáltatások nyújtásához.

Fiókinformációk frissítése

A profil- vagy fiókadatokat bármikor javíthatja, módosíthatja vagy frissítheti a fiókbeállításokban történő módosítással. Ha további segítségre van szüksége a pontatlan információk javításához, kérjük, lépjen kapcsolatba a „Milliólépés”-sel a milliolepes@trapilap.hu címen.

Információk és fiókok törlése és az adatok letöltése

Ha fiókja törlését szeretné kérni, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a milliolepes@trapilap.hu címen. A törlési kérelem benyújtását követően véglegesen és visszavonhatatlanul töröljük személyes adatait rendszereinkből, beleértve a biztonsági mentéseket is. A törlés után az Ön adatai, beleértve fiókját, tevékenységeit és a ranglistákon elfoglalt helyét, nem állíthatók vissza. A fiókja törlését követően akár 90 napig is eltarthat, amíg személyes adatait és a rendszernaplókat töröljük a rendszereinkből. Ezen túlmenően a törlési kérelmek esetén a törvényeknek való megfelelés és a törvény által megengedett egyéb intézkedések megtétele érdekében megtarthatjuk az információkat. A „Milliólépés” lehetőséget biztosít arra is, hogy az Ön által közzétett egyes tevékenységeket fiókjának törlése nélkül is eltávolítsa. Az eltávolítás után a tevékenységek mindaddig a „Milliólépés” rendszereiben maradhatnak, amíg Ön nem törli fiókját.

Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos információk

A „Milliólépés” fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa a jelen Adatvédelmi szabályzatot. Kérjük, időnként tekintse át. Ha a „Milliólépés” módosítja a jelen Adatvédelmi szabályzatot, a frissített Adatvédelmi szabályzatot időben közzétesszük a Szolgáltatásokon, és ha lényeges változtatásokat eszközölünk, erről jól látható módon értesítést küldünk. Ha kifogásolja a jelen Adatvédelmi szabályzat bármelyik módosítását, hagyja abba a Szolgáltatások használatát, és törölje fiókját.

Az adatkezelő jogsértése esetén panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím:1530 Budapest, Pf 5. Telefon: +36-1-391-1410