GYAKORI KÉRDÉSEK

Android eszközök esetében:   

Először töltsd le a Google Fitnesz alkalmazást a Google Play-ből INNEN, majd telepítsd amihez ITT adunk segítséget.
Utána töltsd le a MillióLépés alkalmazást a Google Play-ről INNEN, majd telepítsd amihez ITT (Videósegédlet Hamarosan) adunk segítséget.

IOS eszközök esetében: 

Töltsd le a MillióLépés alkalmazást az AppStore-ból INNEN, majd telepítsd, amihez ITT (Videósegédlet Hamarosan) adunk segítséget.

Rengeteg féle okos eszköz van forgalomban, sajnos nem tudunk mindegyikhez segítséget adni, de ha beírod a keresőbe az órád típusát és azt hogy Google Fitnesz, akkor több ötletet is találsz. (pl.: Google Fitnesz + Garmin)  
Sok esetben segít a Health Sync alkalmazás, melyhez ITT (Hamarosan) találsz segédletet, valamint a FitnesSyncer. melyhez ITT találsz segédletet.

Nyomd meg a jelszóemlékeztető gombot az aplikációban, és e-mailen küldünk segítséget egy új jelszó beállításához.
Amennyiben nem érkezik meg az email, nézd meg a SPAM (levélszemét) mappában is!

A milliólépés alkalmazás nem számolja a lépéseket, hanem szinkronizálja a lépésszámokat.  

IOS eszköz esetében (Iphone) esetében ez automatikus, Android eszköz esetében szükséges hozzá a Google Fitnesz alkalmazás:

  • Nézd meg, hogy a Google Fitnesz alkalmazás jól működik-e, és a beállítások – alkalmazások között nézd meg, hogy az Engedélyek (helyadatok) meg vannak-e adva mindkét alkalmazásnak!
  • Nézd meg, hogy a Google Fitnesz és a Millió lépés alkalmazásnak is a legújabb verzióját használod-e (ezt az áruházakban tudod ellenőrizni) 

Előfordulhat, hogy megtelt a telefonod és ezért nem képes működni az alkalmazás. 

Ha a fentiek nem segítenek, akkor töröld le a Google Fitnesz alkalmazást és a Millió lépés alkalmazást is és telepítsd újra. Az eddigi adataid nem fognak elveszni, hiszen azok felhőben vannak és amikor belépsz az eddigi felhasználóneveddel, akkor felismer a rendszer.

Ha tanuló vagy, keresd meg az iskoládat és ott csatlakozz egy csapathoz, vagy alakíts új csapatot (az app-ban felül középen található ez a lehetőség). Az iskolai csapatok létszáma kötetlen.  Emellett részt vehetsz természetesen a családi, baráti, bármilyen öt fős csapatban is.

Ha nem tanuló vagy, akkor válassz egy iskolát, akit támogatnál a lépéseiddel, majd a „Csapatom” fül alatt alkoss új csapatot, vagy csatlakozz egy már meglévőhöz. Ezeknek a csapatoknak maximum 5 tagja lehet.

Írj nekünk a milliolepes@trapilap.hu és berakunk a kívánt csapatba! Kérjük, hogy feltétlenül írd meg a csapatod nevét és az e-mail címed, amivel regisztráltál!

  • Klikkelj az alkalmazáson belül a CSAPATOM négyzetre.
  • A neveitek alatt klikkelj rá a CSAPATOM KEZELÉSE gombra.
  • A megjelenő képernyőn legalul klikkelj rá a KILÉPEK A CSAPATBÓL gombra. 

A hozzáadott mozgások arra vonatkoznak, amikor valakinél nincs telefon vagy okosóra, ami mérné a lépéseit, vagy olyan sportot végez ahol nem lehet nála okos-eszköze (pl. a vízi sportoknál, jógánál, kerékpározásnál, edzőteremben, stb.) Ezeknél a sportoknál nincs az embernél telefon, ebben az esetben manuálisan kell hozzáadni a mozgási lehetőségeket kiválasztva a lépéseit. A telefon vagy az okosóra ebben az esetben nem tud lépésszámot mérni. 

Amikor valaki úgy végez mozgást (gyalogol, fut, focizik, túrázik, stb.) hogy a zsebében van a telefonja vagy viseli okosóráját akkor az eszköze számolja a lépéseket. Ebben az esetben nem szükséges hozzáadni – hiszen akkor duplán számol lépéseket az applikáció. 
Fontos továbbá, hogy csak a ténylegesen mozgással töltött időt adjuk hozzá a mozgáslehetőségek kiválasztásánál, mert az öltözői, az edzői megbeszélés, stb. az nem tekinthető mozgásformának. 

Igen, minden naphoz hozzáírható a mozgásforma kiválasztásával és a vele eltöltött idő megadásával.  A rendszer minden vasárnap éjfélkor zár, tehát a heti lépéseidet vasárnap éjfélig kell szinkronizálnod.

Kérjük ebben az esetben töröld ki a másodjára beírt értékeket.

Igen. Mindenkivel előfordulhat, hogy tévedésből rossz adatot ír be, vagy véletlenül duplán ír be valamit, ezeket korrigáljuk. Következetes/sorozatos nem életszerű lépésszámok esetén a felhasználót kizárhatjuk a versenyből.

Indítsd el a MillióLépés alkalmazást. Ha a korábbi lépések rendben vannak, akkor automatikusan szinkronizál az indításnál.

A Millió Lépés az iskoládért kihívásban részt vehetsz egyéni versenyzőként, úgy, hogy kiválasztasz egy iskolát, akit a lépéseiddel támogatsz. A kiválasztott iskolában beléphetsz egy osztályába is, az osztályok létszáma nem limitált.   

Ezenkívül a korábbiakhoz hasonló módon részt vehetsz a csapatversenyben is, ahol 5 fős csapatok versenyeznek egymással.  

A 10 hetes kihívás végén minden iskola annyi sorsjeggyel vesz részt a sorsoláson, ahányszor teljesítette az országos Kékkör távját (2583 km).  A sorsoláson 100 iskola nyer 1-1 millió forintot, amelyet sportszer vásárlásra használhatnak fel. Ezenkívül a heti legjobb férfi- és női versenyző, valamint a legtöbbet lépő csapat virtuális oklevelet kap a teljesítményéért.  

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

Ha gyors információkat szeretnél, vagy csapattagokat toboroznál,
akkor csatlakozz a MILLIÓ LÉPÉS AZ ÉLETÉRT nevű facebook csoporthoz!

VIDEÓ SEGÉDLETEK HAMAROSAN