SEGÍTSÉG AZ APPLIKÁCIÓ HASZNÁLATÁHOZ

ELINDULT AZ ÚJ TAVASZI KIHÍVÁS!

Napi max 20.000 lépés/fő kerül a kiválasztott iskolához!
A lépéseidet az app-ba való belépés utáni másnap fogod látni az osztályban, mert éjszaka szinkronizál az app.

Lépésszámok

Az applikáció nem számol, hanem szinkronizál, valamint kézzel is hozzá lehet adni lépésszámot, illetve mozgásformákat.  A telefonokon időnként elévülnek az engedélyek, a KIJELENTKEZÉS és újra bejelentkezés segít.

7. és 8. pont

Regisztráció/aktiválás:

Előfordul, hogy az aktiváló levél a Promóciók mappába vagy a SPAM-be érkezik. 16 év alattiaknál a szülő IS kap aktiváló levelet. 

Családi fiókokat - a hozzáadott profil lehetősége mellett -  NEM tudunk elfogadni.
1. pont

Mikor frissít?

A belépéskor meglévő  lépések MÁSNAPRA jelennek meg az osztályokban és csapatokban.

24 óránként egyszer frissíti a rendszer az adatokat. Kérjük, hogy várjon a belépés után másnapig. 

7. és 8. pont

Az utolsó android frissítése véletlenül lekapcsolta a korábban megadott engedélyeket, valamint a Samsung telefonokon beállította a Samsung Health-et.

A beállítások – alkalmazások résznél mind a Fitnesztől, mind a Millió Lépéstől el kell venni az összes engedélyt. Es utána visszaadni. 

Ezenkívül a Samsung Health-nek meg kell adnia az engedélyeket. 

 

Ha ez nem használt:  

 • Győződj meg róla, hogy az összes alkalmazás naprakész. Nyisd meg a Google Play Áruházat, és ellenőrizd, hogy van-e elérhető frissítés a Millió Lépés, Google Fit és Samsung Health alkalmazásokhoz.
 • Ellenőrizd a rendszerfrissítéseket. Győződj meg róla, hogy a telefonod legújabb rendszerfrissítése is telepítve van.

Gyorsítótár és adatok törlése

Millió Lépés alkalmazás:

 1. Nyisd meg a Beállításokat.
 2. Menj az Alkalmazásokhoz, válaszd ki a Millió Lépés alkalmazást.
 3. Válaszd a Tárhely menüpontot.
 4. Töröld a gyorsítótárat és az adatokat.

Google Fit alkalmazás:

 1. Nyisd meg a Beállításokat.
 2. Menj az Alkalmazásokhoz, válaszd ki a Google Fit alkalmazást.
 3. Válaszd a Tárhely menüpontot.
 4. Töröld a gyorsítótárat és az adatokat.

Samsung Health alkalmazás:

 1. Nyisd meg a Beállításokat.
 2. Menj az Alkalmazásokhoz, válaszd ki a Samsung Health alkalmazást.
 3. Válaszd a Tárhely menüpontot.
 4. Töröld a gyorsítótárat és az adatokat. 

Újra hitelesítés

 • Jelentkezz ki és vissza az alkalmazásokból. Próbálj meg kijelentkezni a Google Fit, Samsung Health és Millió Lépés alkalmazásokból, majd jelentkezz be újra.

Újdonságaink itt találhatóak 

 

Az iskolai rangsorban zölddel az látható, hogy mennyit javult az iskola helyezése az előző kihíváshoz képest, pirossal a helyezés romlását jelöltük. 

A sikereim gombra kattintva tudod megnézni, hogy mennyit fejlődtél, hogyan teljesítettél a korábbi kihívásokban. 

A napi célra kattintva beállíthatod a saját napi célodat, amelynek eléréséért jelvényeket kaphatsz. 

A zöld kihívást is a sikereim gomb alatt tudod visszakapcsolni, ha véletlenül – vagy szándékosan – kikapcsoltad. 

Android eszközök esetében:   

Töltsd le a MillióLépés alkalmazást a Google Play Áruházból INNEN, majd telepítsd

amihez VIDEÓBAN és  KÉPEKEN is adunk segítséget, vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNKAT  

A google fit regisztrációja ugyanazzal az email címmel történjen, mint a Millió Lépés applikációban történt regisztráció. 

IOS eszközök esetében: 

Töltsd le a MillióLépés alkalmazást az AppStore-ból INNEN, majd telepítsd, amihez VIDEÓBAN , KÉPEKEN, pdf útmutatóban és itt is  adunk segítséget.

Ha korábban már telepítetted, akkor frissítsd az alkalmazást az Áruházakból!  

Így néz ki a jelenlegi verzió képernyőképe: 

Ha nem látod a kék/zöld felső sávot, akkor a KIHÍVÁSOK csempére kattintva tudod bekapcsolni. 

Ha nem látod a KIHÍVÁSOK csempét, akkor nem frissítette az applikációt a készüléked, tedd meg!  

A Millió Lépés alkalmazáshoz az szükséges, hogy UGYANAZZAL az email címmel regisztráljon mindenki – aki FŐ fiók tulajdonos – , mint amivel a google fitnesz működik – mert így tud csak szinkronizálni. 
Családi fiók ne legyen, a hozzáadott profil lehetősége  mindenki számára adott, ez a kihívás EGYÉNI játék. 

Ha korábban még nem regisztráltál, add meg az adataidat.

A valós adatokra a korcsoportos toplistákhoz, valamint az időnként kisorsolásra kerülő nyereményekhez van szükségünk.  Amennyiben az adataid valótlanok (tehát nem 132 éves vagy, nem az ország déli részén élsz és nem vagy szervátültetett – bár a regisztrációnál mindezeket jelölted), abban az esetben nyeremény esetén új győztes sorsolunk helyetted.  

A Millió Lépés alkalmazás regisztrációja ugyanazzal az email címmel történjen, mint amelyikkel a google fit alkalmazás működik a telefonon! 

A regisztrációnál megadott e-mail címeden tudunk kommunikálni Veled a továbbiakban, valamint erre érkezik egy aktiváló email is a regisztráció után (időnként a levélszemét, vagy a promóciók mappába, kérjük, hogy ott is ellenőrizd). A levélben szereplő linkre ráklikkelve tudod aktiválni a regisztrációdat. 

 

16 éven aluliak esetén

a megadott szülői/gondviselő e-mail címre IS küldünk egy aktiváló e-mailt, a Millió Lépés alkalmazás elindításához szükséges, hogy a gyermek is és a szülő is megnyomja az e-mail fiókjukba érkezett aktiváló linket. 

Az aktiváló levél időnként a levélszemét, illetve a promóciók mappába érkezik!

A Millió Lépés alkalmazáshoz az szükséges, hogy UGYANAZZAL az email címmel regisztráljon mindenki, mint amivel a google fitnesz működik – mert így tud csak szinkronizálni. 

Telefonnal nem rendelkező

felhasználók esetén lehetőség van a regisztráció után hozzáadni a saját fiókunkhoz Őket – ennek megfelelően családi fiókokat NEM tudunk elfogadni, tekintettel arra, hogy ez egyéni játék. 

Ebben az esetben a szinkronizálást ki kell kapcsolni az applikációban és a fő felhasználó-, valamint a hozzáadott felhasználók adatait is kézzel kell bevinni esténként/reggelente – ami visszamenőleg 1 napra lehetséges.  (tegnap/ma)

Több hozzáadott felhasználó is lehet egy adott profilhoz rendelve. 

Hozzáadott felhasználó esetén a REGISZTRÁCIÓ gombra kattintva az előzőekben ismertetett módon kell végigcsinálni a regisztrációt. 

Ha egy ilyen módon hozzáadott alfelhasználó másik készülékre lép be, akkor nem marad meg az előzőn.

Tehát: ha valaki az édesanyja telefonján alfelhasználó és az édesapja telefonján is belép, akkor az édesanyja telefonján legközelebb hibát jelez, majd törlődik onnan.

BELÉPÉS

Elfelejtett jelszó esetén a BELÉPÉS alatti „Elfelejtett jelszó” EGYSZERI megnyomása segít. 

Belépés után add meg az engedélyeket: amennyiben nem járulsz hozzá, hogy az alkalmazás lekérje a lépésadatait a Google Fitnesz alkalmazásból, abban az esetben a Millió Lépés applikáció nem fog szinkronizálni a Google fittel. 

 

Elfelejtett jelszó

esetén a BELÉPÉS alatti “elfelejtett jelszó” gomb EGYSZERI megnyomása segít: küldünk segítséget egy új jelszó beállításához.

Amennyiben nem érkezik meg az email, érdemes megnézni a SPAM (levélszemét) vagy PROMÓCIÓK mappában is!

Amennyiben nem sikerül a jelszó helyreállítás, abban az esetben azt kérjük, hogy várj egy kicsit, és kicsit később csak EGYSZER nyomd meg a jelszóemlékeztető gombot és várd meg az erre érkező emailt. 

A Google Fitnesz engedélyeinek kezelése

itt található.

A Google Fitnesz és más alkalmazások társítása 

itt található. 

Ha hibásan ismeri fel a tevékenységeket, 

itt található segítség.

„Nem számolja a lépéseimet”

A MillióLépés alkalmazás nem számolja a lépéseket, hanem KÉSLELTETVE szinkronizálja a lépésszámokat – android telefon esetében a Google Fitneszből.

A Google fit regisztrációja ugyanazzal az email címmel történjen, mint a Millió Lépés applikációban történt regisztráció! 

A Millió Lépés alkalmazásból való kilépés (profilképre kattintva lefelé görgetve megjelenik a kijelentkezés gomb), majd újra belépés is segíthet, az újbóli belépésnél az engedélyek megadása sok esetben megoldja a problémát, illetve a profilképre kattintva a lépésszinkronizálás engedélyezése is segíthet.

Ha végképp nem számol, akkor a kézi lépésszám bevitel a megoldás.

 

SZINKRONIZÁLÁSI PROBLÉMA ESETÉN

 1. Jelentkezzen ki a Millió Lépés alkalmazásból
 2. Indítsa újra a telefonját
 3. Jelentkezzen be a Millió Lépés alkalmazásba ismét.

Zavartalan működésnél a lépések az app elindítása után kerülnek be a rendszerbe: a saját lépéseknél azonnal látszódnak az ADDIG megtett lépések, és ezzel egyidőben elindulnak a felhőbe, ahonnan másnapra érkeznek meg  a helyeikre, így az osztályba  is – a lépésszámkorlát (az iskolák felé napi 20 ezer lépés/fő)  beleszámításával. Ennek a maximum időkorlátja KÉT HÉT. 

Aki nem lép be két hétig, annak az app elindításakor azonnal beszinkronizálja az elmúlt két hetet, majd a elküldi a felhőbe, ahonnan ilyenkor is másnapra érkezik meg összeadódva  az app többi részébe és az osztályokba is. 

Elveszett/eltűnt lépéseket senkinek, soha, semmilyen körülmények között nem áll módunkban jóváírni. 

Akinek nem sikerül a szinkronizálást megoldania, az írja be esténként kézzel az aznapi lépéseit. 

HOGYAN SZINKRONIZÁLJAK AZ OKOSÓRÁMMAL? 

Rengeteg féle okos eszköz van forgalomban, sajnos nem tudunk mindegyikhez segítséget adni, de ha beírod a keresőbe az órád típusát és azt hogy Google Fitnesz, akkor több ötletet is találsz. (pl.: Google Fitnesz + Polar)

A Google Fitnesz és más alkalmazások társítása itt található. 

 

Sok esetben segít a Health Sync alkalmazás, melyhez ITT találsz (Garmin Connect csatlakozással készült) segédletet, vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNKAT 
Továbbá segíthet a megoldásban a FitnesSyncer alkalmazás is melyhez ITT találsz segédletet, vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNKAT


Samsung telefonok
 esetében van egy új mód a Samsung Health alkalmazás és a Google Fitnesz alkalmazás szinkronizálására. Ehhez mindössze a Samsung Health alkalmazás Beállításai között meg kell keresned a Health Connect menüpontot. Majd le kell töltened a szinkronizáló alkalmazást és engedélyeztetned kell a szinkronizációt a Samsung Health és a Google Fitnesz számára is. 

Apple telefonok esetében többnyire nincs szükséged kiegészítő alkalmazásra, az Apple Health alkalmazásból automatikusan megkapja a MillióLépés app a lépésszámokat.  

Amennyiben nem sikerül, abban az esetben az okosóráról kézzel érdemes beírni a lépésszámokat esténként.

Ennél többet mi sem tudunk segíteni, e-mailen és a facebook csoportban sem.

MIT JELENT, HOGY SZINKRONIZÁLJAK?

Indítsd el a MillióLépés alkalmazást. Ha a korábbi lépések rendben vannak, akkor – késleltetve – automatikusan szinkronizál az indításnál.  Ha android telefonod van és ezzel problémád lenne, akkor kérjük, hogy olvasd el a Google Fitneszre vonatkozó segédletet és/vagy a „Nem számolja/rosszul számolja a lépéseimet” segédletet – ugyanennek a pontnak a felső részében. 

 

Amennyiben részlegesen szinkronizáltak a lépések,

abban az esetben érdemes elindítani a Google Fittet, majd a Millió Lépést is és mindkettőt nyitva hagyni néhány percig.  Tapasztalataink szerint a Google Fitt által mért lépéseket ilyenkor beszinkronizálja a Millió Lépésbe. 

Gyűjtsd a zöld pontokat az iskoládnak is és nyerj egyénileg is!

Mindennap bejelölheted egy felugró ablakban, hogyan mentél iskolába,  munkába, vagy bárhova. 

Gyalog, kerékpárral, rollerrel. 2 zöld pont

Tömegközlekedéssel. 1 zöld pont

Gépkocsival 0 pont (de ha 1000 lépéssel hamarabb szállsz ki az autóból, akkor 1 pont). 

Egyéni megoldásokat nem tudunk adni.
(pl. reggel autó, este gyalog  = egyik nap az autót írd be, a másik nap a gyalogost, ez teljesen korrekt megoldás). 

A kiválasztott napi közlekedés utólagos korrekciójára nincs lehetőség. 

A zölden közlekedők között naponta 5 darab Millió Lépés pólót sorsolunk ki. 

A folyamatosan frissülő lista itt található: 

https://milliolepes.hu/polo-nyertesek/ 

Amennyiben ott vagy a nyertesek között, segíts nekünk, és írj nekünk az info@milliolepes.hu e-mail címre PÓLÓNYERTES címmel, a pólóméreteddel!

 

A zöld pontok az iskoláknál is gyűlnek és minden 2000 pontért egy sorsjegy jár.

Az iskolai zöld pont toplista itt található:

https://milliolepes.hu/zoldpont-toplista/

A sorsoláson 30 szerencsés iskola – a korábbi nyereményektől függetlenül – nyerhet 250 000 forintot. Minden péntek zöld péntek, amikor az aznapi – iskoláknak jóváírt – zöld pontok duplázódnak!

Ha véletlenül kikapcsoltad a zöld kihívást, azt az SIKEREIM csempén tudod visszakapcsolni. 

Az app felső részén látható kék sávra kattintva megnyílik az iskolák listája.

HA NEM LÁTOD A KÉK SÁVOT, AKKOR A  FŐOLDALON KATTINTS A KIHÍVÁSOK  CSEMPÉRE és kapcsold be az iskolai kihívást. 

A kiválasztott iskolára ráklikkelve egy előugró ablakban a CSATLAKOZOM gombbal lehet megerősíteni a csatlakozást. 

A lépések másnaptól számolódnak az adott iskolához/osztályhoz/csapathoz,  ennek megfelelően a lépések két nap múlva látszódnak az osztályban/csapatban/iskolában. 

 

Az iskolai toplistáknál a zöld számok azt jelentik, hogy annyival van előrébb az előző kihíváshoz képest, a piros számok pedig azt, hogy annyival van hátrébb az adott iskola az őszi kihíváshoz képest.

ISKOLA VÁLTOZTATÁSA

A kihívás során bármikor lehet iskolát váltani, ehhez először az osztályból kell kilépni, majd az osztályoknál a képernyő bal alsó sarkában látható Iskolát váltok-ra kattintani. 

A lépések (maximum napi 20 ezer/fő) az iskolához csatlakozás napjától az iskola elhagyása napjáig számolódnak az adott iskolához.

Iskolaváltás esetén a váltás időpontjától kerülnek a lépések az új iskolához. 

 

„VÁLTOZTATHATOK-E ISKOLÁT MENET KÖZBEN?” 

IGEN! addig a napig számítódik az adott iskolához a teljesítmény, ameddig oda van bejelentkezve.  Ha átjelentkezik valaki egy másik iskolába, akkor a lépések attól a pillanattól oda gyűlnek, de a korábbitól nem vesznek el/nem mennek át az új iskolába.

Az iskolaváltoztatás módjához görgess felfelé ugyanebben a pontban. 

Az adatok és változtatások naponta egyszer (éjszaka) frissülnek, tehát másnap fogod látni. 

„MIT CSINÁLJAK, HA TÖBB GYERMEKEM VAN?” 

A fentieknek megfelelően lehetőség van a kihívás közben iskolát váltani.

Ebben az esetben a lépések amik korábban szinkronizálódnak a korábbi iskolánál maradnak, a váltás pillanatától kezdve pedig az új iskolának számolódnak. (Osztályváltásnál ugyanez a helyzet, másik osztályban nulla lépésről indul mindenki)

Lépések átvitelére sem osztályból osztályba, sem iskolából iskolába NINCS lehetőség, belépéstől kilépésig számolja az adott osztálynak/iskolának a lépéseket. 

Naponta egy embertől maximum 20 ezer lépést tudunk az iskolának jóváírni.

Miért?  Mert ezt a játékszabályt hoztuk létre. 

 

TAGISKOLÁK FELVÉTELE

Amennyiben állami fenntartású intézmény tagiskolája önálló versenyzőként szeretne egy iskola részt venni a Millió Lépés kihívásban, abban az esetben a tagiskolának lehetősége van e-mailen kérnie, hogy vegyük fel az iskolák közé.

Az info@milliolepes.hu / milliolepes@trapilap.hu

e-mail címen az iskola képviselőjétől szükségünk van az

 • iskola hivatalos nevére,
 • címére (vármegye, irányítószám, utca, házszám) 
 • és OM számára.

A felvételt csak az adott tagiskola képviselője (dolgozója) kérheti.

 

VAN-E LETÖLTHETŐ ANYAGOTOK AZ ISKOLAI KIHÍVÁSRÓL?

Igen, a főoldalon az Információk iskoláknak csempére kattintva. 

Lehetőség van csatlakozni egy meglévő osztályhoz, vagy létrehozni egy saját osztályt – de ez nem feltétele az iskolai kihívásban való részvételnek.

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, ezért  az osztályhoz csatlakozás napja után másnap jelennek meg a lépések az osztályban!

A lépések az osztályhoz csatlakozás időpontjától  számolódnak az osztályhoz,de csak  MÁSNAPTÓL látszódnak! (addig N/A)  

Illetve: ha csatlakoztál egy osztályhoz, akkor ott abban a pillanatban nulla lépésről indulsz. Ha aznap már nem térsz vissza a Millió Lépés alkalmazáshoz, akkor nincs mit beszinkronizálnia, tehát másnap is nullát látsz.

A következő belépésedkor a BELÉPÉSIG megtett lépéseket tudja beszinkronizálni – MÁSNAPRA. 

Ennek megfelelően a lépések a legtöbb esetben két nap múlva látszódnak az osztályban.

Az osztályok listájánál látható, hogy az iskola hányadik Kék Körnél tart, valamint az osztályok mellett látható, hogy az adott osztály hány százalékot tett hozzá az iskola teljesítményéhez. 

Az iskolai toplistánál a zöld számok azt jelentik, hogy ennyivel van az adott iskola előrébb az előző kihívásnál elért eredményénél, a piros pedig hogy ennyivel van hátrébb. 

Az osztály nevét, illetve az osztályfőnök személyét az osztály létrehozója tudja megváltoztatni: az osztályba lépve bal oldalon alul a kis csavarra klikkelve.

 

OSZTÁLY ELHAGYÁSA

Az osztályba lépve jobb oldalon alul látható az “Osztályom elhagyása”. 

Ha valaki osztályfőnök és szeretné elhagyni az osztályát, az osztályfőnökséget át kell adnia a kilépés előtt!

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, tehát másnapra jelennek meg a változások és a BELÉPÉSIG megtett lépések is.

VÁLTOZTATHATOK-E OSZTÁLYT MENET KÖZBEN? 

IGEN! addig a napig számítódik az adott osztályhoz a teljesítmény, ameddig oda vagy bejelentkezve. 

Ha átjelentkezik valaki egy másik osztályba, akkor a lépések attól a pillanattól oda gyűlnek.  

Ha kilép az osztályából és ugyanoda jelentkezik vissza, akkor is nulláról indul az újracsatlakozás után. 

Amennyiben az iskolát nem hagyta el, akkor az iskolához továbbra is hozzászámolódnak a lépései. 

Az adatok és változtatások naponta egyszer (éjszaka) frissülnek, tehát másnap fogod látni. 

LEHETEK-E EGYSZERRE EGY OSZTÁLY ÉS EGY CSAPAT TAGJA IS? 

IGEN van lehetőséged rá: az osztály és a csapat teljesen független egymástól, egyik sem feltétele a játéknak. 

Az app alsó részén látható fekete CSAPATOM négyzetre kattintva lehet csatlakozni egy meglévő csapathoz, vagy létrehozni egy újat.

A csapathoz csatlakozás csak egy extra lehetőség, nem feltétele a játéknak. 

A csapatok maximum öt fősek lehetnek és teljesen függetlenek az iskoláktól és osztályoktól. Egy 5 tagú baráti csapat összeállhat úgy is, ha mind az öten másik iskolát támogatnak a lépéseikkel. 

Csapatokat osztállyá alakítani nincs lehetőségünk, a csapattagok tegyék meg önállóan. 

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, tehát másnapra jelennek meg a változások. A lépések is MÁSNAPTÓL jelennek meg a csapatban, addig N/A.

De: ha a Millió Lépés alkalmazást elindítottad, létrehoztál egy csapatot és utána aznap már nem léptél vissza az alkalmazásba, akkor nem volt mit beszinkronizálnia, tehát 0 lépésed marad a következő belépésedig. Akkor viszont beszinkronizálja az előző napot és a következő napra látszódni fog. 

 

A CSAPATOM gomb megnyomása után egy tetszőleges csapatnévvel hozd létre a saját csapatodat.

Új csapattagot e-mailen, vagy a kód megadásával tudsz meghívni.

Egy csapatnak maximum 5 tagja lehet. 

 

CSATLAKOZÁS EGY MEGLÉVŐ CSAPATHOZ

A CSAPATOM gomb megnyomása után egy tetszőleges csapatnévvel hozd létre a saját csapatodat.

Új csapattagot e-mailen, vagy a kód megadásával tudsz meghívni.

Egy csapatnak maximum 5 tagja lehet. 

 

KILÉPÉS EGY CSAPATBÓL

A csapatok kezelése gombra kattintva lehet kilépni egy csapatból. 

Ha valaki csapatkapitány és szeretné elhagyni a csapatát, a csapatkapitányságot át kell adnia a kilépés előtt!

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, tehát másnapra jelennek meg a változások. 

 

LEHETEK-E EGYSZERRE EGY OSZTÁLYNAK ÉS EGY CSAPATNAK IS A TAGJA IS? 

IGEN van lehetőséged rá: az osztály és a csapat teljesen független egymástól, egyik sem feltétele a játéknak. 

Lépésszám korlátok: 

 • Az iskolák felé jóváírható napi maximum lépésszám:  20 000 lépés fejenként
 • A csapatokhoz, toplistákhoz jóváírt napi lépésszám maximuma: 70 000 lépés fejenként
 • Az egyéni lépésszámait limitektől függetlenül mindenki látja.

Miért?

Mert ez a játékszabály.

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, tehát másnapra jelennek meg a BELÉPÉSIG megtett lépések az osztályokban, klubokban és csapatokban is. 

„NEM UGYANANNYI A LÉPÉSSZÁMOM AZ OSZTÁLYBAN”

Az osztályban a lépések az osztályhoz csatlakozás MÁSNAPJÁTÓL  jelennek meg, napi 20 ezer lépés/fő maximummal. Ha valaki osztályt vált – akár iskolán belül – akkor is nulláról indul, hiszen az osztályok is versenyeznek több iskolában egymással.

Csapatok esetében is a csatlakozástól számolja a csapathoz a lépéseket,  és másnapra jelennek meg a belépésig megtett lépések.

Itt – és a toplistákon – napi 70 ezer lépés/fő a maximum, ami megjelenik.

Az applikáció a belépésig megtett lépéseket éjszakánként frissíti az osztályoknál és a csapatoknál. Aki néhány napig nem lép be, annak belépés után egyszerre frissíti az eltelt időszakot (másnapra).

Tehát: aki nem indítja el az alkalmazást, annak nem jelennek meg az osztályban és a csapatban sem az adatai az elindítás utáni másnapig.

HOL VANNAK A MAI LÉPÉSSZÁMAIM? 

Ha elindítottad az alkalmazást, akkor az elindításig megtett lépések a  felhőben vannak, másnapra  a helyükön lesznek. 

Az osztályok, iskolák, csapatok, gyaloglóklubok és Kékkör adatok naponta egyszer (jellemzően éjszaka) frissülnek azoknál a felhasználóknál, akik beléptek.  

Aki napokig nem lép be, annak sem vesznek el a lépései, a belépés utáni másnapra megérkeznek az applikációba. 

 

„HIÁBA MEGYÜNK, NEM NŐ A KÉKKÖRÖN A KM-EK SZÁMA” 

Az osztályok, iskolák és Kékkör adatok naponta egyszer (jellemzően éjszaka) frissülnek azoknál, akik beléptek az alkalmazásba. 

Az osztályok nem azonnal frissülnek, hanem a létrehozás utáni naptól.

Ennek megfelelően az osztályhoz/iskolához/csapathoz történő  csatlakozás után a lépések nulláról indulnak. Ha ha az osztályhoz/csapathoz csatlakozás után néhány órával beléptél az alkalmazásba, akkor az addig megtett lépéseidet másnapra beszinkronizálja az osztályba/csapatba az alkalmazás. 

A továbbiakban az alkalmazásba belépéskor meglévő lépések HOLNAPRA látszódnak az iskolákban, osztályokban, csapatokban. 

Aki nem indítja el az alkalmazást, annak utólag, az elindítás utáni MÁSNAPRA jelennek meg az elindításig megtett lépései az osztályokban –  a lépésszámkorlátokkal együtt.  

Minél több mozgásformát lehet kiválasztani, annál nehézkesebb ennek a résznek a felhasználói kezelése.

Ezért – többek között felhasználói kérések alapján – szűkített a lista, a jelenleg benne lévők alapján mindenki meg tudja találni, hogy kb. mi hasonlít a legjobban az Ő tevékenységéhez.

A különböző mozgásformák lépésszámá konvertálása nemzetközi szabvány alapján történik, tehát nem mi találtuk ki, hogy mi mennyit ér (és van amivel mi sem értünk egyet, de akkor is ennyi.) 

Több helyen megtalálhatóak az interneten ezek a számok, pl. itt: 

bigteamchallenge.com 

MIÉRT LEHET KÉZZEL HOZZÁÍRNI?

Mert nem mindenkinek van okosórája, okostelefonja és akkor még a Huawei-Google kereskedelmi háborúról nem is beszéltünk.  Ezenkívül minden sportalkalmazásban hozzá lehet kézzel írni tevékenységet – éppen az előbbi okok miatt. 

De: az adatokat a robotunk rendszeresen ellenőrzi. 

Aki kézzel adja hozzá a napi tevékenységét és futást rögzít kézzel, az figyeljen rá, hogy a napi lépésszámából vonja le a futás lépésszámát. 

MIT CSINÁLJAK, HA TÉVES MOZGÁSFORMÁT RÖGZÍTETTEM?

Kérjük ebben az esetben töröld ki a másodjára beírt értékeket.

A beírt adat megjelent egy kis képen, annak a jobb felső sarkában az x-re klikkelve megjelenik egy kuka, amit ha megnyomsz, sikeresen kitörölted a tévesen rögzített mozgást. 

 

UTÓLAG HOZZÁ TUDOM ÍRNI A SPORTTEVÉKENYSEGEMET? 

IGEN, a regisztráció kezdetétől számítva (tehát ha ma regisztrál valaki, akkor a tegnapit nem tudja hozzáadni)  másnapig hozzáírható a mozgásforma kiválasztásával és a vele eltöltött idő megadásával

A rendszer minden vasárnap éjfélkor zár, tehát a heti lépéseidet vasárnap éjfélig kell szinkronizálnod.  

A mozgásformák között az első ikon a két kis fekete tappancs, mellyel lépésszámot tudsz hozzáadni a mai-, illetve a tegnapi napodhoz. 

Ennél korábbi, utólagos lépéshozzáírásra NINCS lehetőség és mi sem írjuk hozzá. 

 

HUAWEI, FAMILY LINK

Sajnos a Google alkalmazások nem elérhetők sem a Family Linkkel rendelkező gyermekek számára, sem az új Huawei telefonokra.  A Huawei és a Google közötti kereskedelmi vita miatt a Google nem engedélyezi az alkalmazásai használatát (köztük a Google Fitnesz-t) az új Huawei telefonokon.

Ezzel sajnos mi sem tudunk mit kezdeni, ezért hoztuk létre a hozzáadható mozgásformáknál a tappancs ikont, amellyel lépésszámokat tudtok beírni. 

Telefonnal nem rendelkező gyermekek esetén a szülő a saját profiljához hozzá tudja adni a gyermeket, amelybe esténként be tudják írni a napi tevékenységet.

TIPP: Huawei P10 lite-on a Pedometert kell letölteni. 

IGEN.

A robotunk rendszeresen végigmegy a lépésszámokon és az általa életszerűtlennek ítélt nap teljes hetét nullázza

Mindenkivel előfordulhat, hogy tévedésből rossz adatot ír be,

vagy véletlenül duplán ír be valamit, ezeket  kérjük korrigálni. 

Következetes/sorozatos nem életszerű lépésszámok esetén a felhasználót két figyelmeztetés (és nullázás) után kizárjuk a játékból. 

A lépésszámokat folyamatosan ellenőrizzük: ha a valódi adataid alapján tévedésből nulláztunk le, kérjük, hogy küldj egy e-mailt az milliolepes@trapilap.hu címre.  Add meg, milyen e-mail címmel regisztráltál a MillióLépés appba, és küldj egy képernyőfotót az aktivitásról. Ez származhat a telefonod egészség alkalmazásából, vagy ha sport applikációt használsz (Garmin, Strava vagy bármilyen más sport alkalmazás), onnan származó képernyőfotó is lehet. 

Aki kézzel adja hozzá a napi tevékenységét és futást rögzít kézzel, az figyeljen rá, hogy a napi lépésszámából vonja le a futás lépésszámát. 

2024-ben a futásokról, illetve kerékpározásokról nem tudunk elfogadni adatokat egyéb sportapplikációban rögzített adatok nélkül tapasztalataink szerint ezzel a  a futó- és kerékpáros társadalom maximálisan egyetért.  

Kérjük, hogy ezt csak akkor tedd meg, ha valós tevékenység mellett lenulláztuk a napodat. Sem az előzetes („túrázni megyek”),  sem a biztos-ami-biztos („a biztonság kedvéért elküldöm) aktivitásról szóló képeket nem kérjük, mert több mint 350 ezer felhasználóval így is rendkívül magas az e-mail terhelésünk. 

Amennyiben tévedésből kerültek a fiókodban rögzítésre mozgásadatok, abban az esetben a 8. menüpont alapján tedd rendbe a fiókodat és utána jelentkezz az info@milliolepes.hu e-mail címen.

FELHASZNÁLÓI BEJELENTÉS

Az osztályban valamint a toplistákon egy felhasználó nevére hosszan nyomva lehetőség van jelentést küldeni számunkra. A jelentésben megkapjuk a bejelentett és a bejelentő felhasználó fióját is. Rendelkezésre áll az applikációban az indoklás is, mely sokat segít abban, hogy értsük, mi a probléma. 

Az indokolatlan (viccből, bosszúból, kézzel fogható ok nélkül történő)  bejelentéseket 3 napos nullázással díjjazzuk. 

 

Magyarországi kincsei

Ez egy kiegészítő tartalom a közös játékhoz, ha elér valaki egy bizonyos számú lépést, akkor újabb és újabb csodákat fedezhet fel.
Az összlépésszámot ez a funkció nem érinti.

PROFILKÉP beállítása

A profilképre kattintva lefelé görgetve megjelenik a kép választása, illetve feltöltése lehetőség.

MI TÖRTÉNIK A KORÁBBI LÉPÉSEIMMEL?

A „Millió Lépés az Iskoládért” kihívás idejére a korábbi lépéseket kivettük a játékból, a kihívás végén visszaadjuk őket mindenkinek.

A Millió Lépés az iskoládért kihívásban részt vehetsz egyéni versenyzőként, úgy, hogy kiválasztasz egy iskolát, akit a lépéseiddel támogatsz. A kiválasztott iskolában beléphetsz egy osztályába is, az osztályok száma és létszáma nem limitált.
Ezenkívül a korábbiakhoz hasonló módon részt vehetsz a csapatversenyben is, ahol 5 fős csapatok versenyeznek egymással.  

Az iskolák/osztályok játéka és a csapatjáték egymástól teljesen függetlenek, tehát egy öttagú csapatnál akár minden tag más iskolát is támogathat a lépéseivel.
Sem az iskolai osztályhoz csatlakozás, sem a csapathoz csatlakozás nem feltétele a játéknak.  

Természetesen a Gyalogló Idősek Klubhálózata is részt vehet a játék minden elemében. 

Ha úgy érzed, hogy ultrafutó, kerékpáros, vagy teljesítménytúrázó vagy,  az info@milliolepes.hu e-mail címre írj:

add meg, milyen e-mail címmel regisztráltál a MillióLépés appba, és küldj egy bármilyen más applikációból származó képernyőfotót az aktivitásról. Ez származhat a telefonod egészség alkalmazásából, vagy ha sport applikációt használsz (Garmin, Strava vagy bármilyen más sport alkalmazás), onnan származó képernyőfotó is lehet. 

Terepfutás:  
Vannak rövidebb távokon (1-20km) rendezett hegyi és terepfutó versenyek, aztán ott van a Sky – running kategóriába tartozó nagy szintkülönbségű (1000-5000m) és nagy tengerszint felett vezető versenyek. Vannak közepes távú és közepes nehézségű versenyek (30-50km). Na és ott van a legek kategóriájába tartozó ultratrail, ami fantasztikus távokat és szintkülönbségeket takar (50-200km és 5000-13000m szint). 
https://www.turistamagazin.hu/hir/mi-is-az-a-terepfutas

Ultrafutás:
Ultramaratonnak számít minden olyan futóesemény, melynek távja hosszabb a hagyományos maratoni táv 42, 195 kilométerénél.

Kerékpáros:

Ha heti 20 km-nél többet kerékpározol rendszeresen

Futó:

Ha heti 10 km-nél többet futsz rendszeresen

 

https://mosa.hu/gyaloglo-klubok/

Az applikációban a kihívások négyzetre kattintva érhető el, ahol a szürke gombot bekapcsolva átkerül a főoldalra is a kihívás.

 

HOGYAN TUD CSATLAKOZNI EGY KLUB A KIHÍVÁSHOZ? 

https://mosa.hu/gyaloglo-klubok/

A klubvezető – vagy az általa kijelölt személy –  gyaloglo@mosa.hu címre küldött levelével.
Ezután kap egy általános tájékoztatót és egy adatlapot. Az adatlap kitöltésével és aláírásával válik véglegessé a regisztráció.

Egy-egy klub felvételéhez szükséges egy aktív Millió Lépés applikációt használó KLUBVEZETŐ kijelölése, aki jóváhagyja az adott klubhoz jelentkezéseket.

 

HOGYAN TUDOK VALÓDI TAGJÁVÁ VÁLNI EGY KLUBNAK? 

https://mosa.hu/gyaloglo-klubok/

A  gyaloglo@mosa.hu címre küldött levéllel, ahol segítséget nyújtanak a környékbeli klubokkal történő kapcsolatfelvételhez.

 

Hogyan tudok a Millió Lépés applikációban a tagjává válni valamelyik Gyalogló Idősek Klubjának?

Ehhez az szükséges, hogy az adott gyaloglóklubnak VALÓDI tagja legyen. 

A Millió Lépés applikációban kiválasztott Klub vezetője értesítést kap arról, hogy szeretne az applikációban csatlakozni, csak azoknak a jelentkezését tudja jóváhagyni, akik az adott klubnak valóban tagjai.

 

MIT TEGYEK, HA A GYALOGLÓKLUB, AKIHEZ TARTOZOM, NINCS A LISTÁBAN? 

Jelezze a klubvezetőnek, hogy szeretné ha részt vennének a programban.
Amennyiben nem tudja, hogy ki a klub vezetője vagy nem ismeri az elérhetőségét, abban az esetben kérjen segítséget a  gyaloglo@mosa.hu e-mail címen.

 

RÉSZT VEHETEK-E EGYSZERRE A GYALOGLÓ IDŐSEK MOZGALMÁBAN ÉS AZ ISKOLAI KIHÍVÁSBAN IS? 

IGEN!

Valamint az öttagú csapatok játékának IS. 

 

HOL VANNAK A LÉPÉSEIM?! 

Az adatokat a rendszer naponta egyszer (éjszaka) frissíti, tehát másnapra jelennek meg a BELÉPÉSIG megtett lépések az osztályokban, klubokban és csapatokban is. 

Ennek megfelelően:

ha hétfőn délben csatlakozol egy gyalogló klubhoz, akkor 0 lépésed van. Ha aznap már nem használod az alkalmazást, tehát nem nyitod meg újra, akkor ez a nulla lépés nulla lépés marad a következő belépésedig. A következő belépésednél beszinkronizálja az ADDIG megtett lépéseidet, amelyek másnapra fognak megjelenni a klubokban. 

Minden munkanapon 5 pólót sorsolunk ki március 25. és június 9. között, így 11 héten át van esélye mindenkinek a nyerésre. 

A folyamatosan frissülő lista itt található: 

https://milliolepes.hu/polo-nyertesek/ 

Amennyiben ott vagy a nyertesek között, segíts nekünk, és írj nekünk az info@milliolepes.hu e-mail címre PÓLÓNYERTES címmel, a pólóméreteddel!

 

Amennyiben úgy érzed, hogy hibát találtál az applikációban, abban az esetben küldj nekünk emailt az info@milliolepes.hu címre, mely tartalmazza a MillióLépésben regisztráld e-mail címedet, a hiba leírását és képernyőfotót a hibáról. Számunkra segítség, ha képernyőképet is mellékelsz az emailhez. 

„Az osztályomban többeknél is” típusú hibajelzéssel nem tudunk mit kezdeni, tekintettel arra, hogy nem beazonosítható sem a hiba, sem a felhasználó. 

A segítség oldalunkon megtalálható kérdések esetében nincs kapacitásunk ugyanezekre a kérdésekre e-mailen is válaszolni. 

VIDEÓ SEGÉDLETEK

ANDROID ESZKÖZÖKRE
Telepítés, Regisztráció, Első bejelentkezés

IOS ESZKÖZÖKRE
Telepítés, Regisztráció, Első bejelentkezés

KÉPES SEGÉDLETEK

MillióLépés alkalmazás telepítési és használati útmutató

Google Fitnesz
telepítés

FitnessSyncer
telepítés

HealthSync
telepítés

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

Ha gyors információkat szeretnél, vagy csapattagokat toboroznál,
akkor csatlakozz a MILLIÓ LÉPÉS nevű facebook csoporthoz!

Ha segítségre lenne szükséged és bár elolvastad a gyakori kérdéseket de nem találod a választ, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail címünk: info@milliolepes.hu