SEGÍTSÉG AZ APPLIKÁCIÓ HASZNÁLATÁHOZ

A LEGGYAKORIBB PROBLÉMÁK

Regisztráció/aktiválás:

Előfordul, hogy az aktiváló levél a Promóciók mappába vagy a SPAM-be érkezik.

16 év alattiaknak a regisztrációnál megadott szülői email címre is érkezik egy engedélykérő levél, az abban szereplő linkre is rá kell klikkelni.Ld. 1-es pont

Nem számolja a lépéseimet:

Az applikáció nem számol, hanem szinkronizál. Kérjük, hogy nézd át a Google Fitnesz beállításokat!Ld. 5-ös pont

Nem frissülnek a lépésszámaim:

Az adatok nem azonnal kerülnek át a MillióLépés alkalmazásba.

Előfordulhat, hogy többet kell várni az adatok szinkronizálásához.

TOVÁBBI GYAKORI KÉRDÉSEK

Az osztályban a lépések az osztályhoz csatlakozás időpontjától jelennek meg, napi 20 ezer lépés/fő maximummal. Ha valaki osztályt vált – akár iskolán belül – akkor is nulláról indul, hiszen az osztályok is versenyeznek több iskolában egymással. 

Csapatok esetében is a csatlakozás napjától számolja a csapathoz a lépéseket, itt – és a toplistákon – napi 50 ezer lépés/fő a maximum, ami megjelenik. 

Az applikáció az osztály- és a csapat adatait  – az alkalmazásba való belépés után! – éjszakánként frissíti.  Aki néhány napig nem lép be, annak egyszerre frissíti az eltelt időszakot (másnapra). 

Tehát: aki nem indítja el az alkalmazást, annak nem jelennek meg az osztályban és a csapatban az adatai. 

Android eszközök esetében:   

Először töltsd le a Google Fitnesz alkalmazást a Google Play-ből INNEN, majd telepítsd amihez KÉPEKEN adunk segítséget,
vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNK 

Utána töltsd le a MillióLépés alkalmazást a Google Play-ről INNEN, majd telepítsd amihez VIDEÓBAN, illetve KÉPEKEN adunk segítséget,
vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNK

IOS eszközök esetében: 

Töltsd le a MillióLépés alkalmazást az AppStore-ból INNEN, majd telepítsd, amihez VIDEÓBAN adunk segítséget.

Az utolsó frissítés mindkét áruházba április 03-án érkezett, aki nem tette meg, frissítsen! 

A regisztrációt elvégezve a rendszer küld egy aktiváló emailt, amire rákattintva a milliolepes.hu -ra érkezel. EZ MAGA AZ AKTIVÁLÁS.
Az aktiváló e-mail időnként a PROMÓCIÓK vagy a SPAM mappába érkezik.  

Amennyiben 16 év alatti vagy, akkor a regisztrációnál megadott szülői e-mail címre IS érkezik egy szülői engedély kérés, melyre szintén rá kell kattintani ahhoz, hogy be tudj lépni az alkalmazásba. Ha bármelyik aktiváló levél nem érkezik meg, csak a szülő kérésére tudunk segíteni. 

Ha minden megvan és mégsem tudsz belépni, kérj egy jelszóemlékeztetőt

Kiskorú, telefonnal nem rendelkező gyermek esetén azt javasoljuk, hogy a szülő telefonján csináljanak neki saját MillióLépés fiókot, melybe esténként közösen be tudják írni a gyermek aznapi mozgásait. Ebben az esetben a szülő napi mozgását is kézzel kell esténként hozzáadni, mert a szinkronizálási engedély nem felhasználóhoz köthető, hanem telefonhoz. 

A regisztráció és az app külföldről is használható. 

Fiók törlése: az app-ban a jobb felső profilképre kattintva lenyíló ablak alján található a „Felhasználó törlése”. 

Rengeteg féle okos eszköz van forgalomban, sajnos nem tudunk mindegyikhez segítséget adni, de ha beírod a keresőbe az órád típusát és azt hogy Google Fitnesz, akkor több ötletet is találsz. (pl.: Google Fitnesz + Polar)

Sok esetben segít a Health Sync alkalmazás, melyhez ITT találsz (Garmin Connect csatlakozással készült) segédletet, vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNKAT 
Továbbá segíthet a megoldásban a FitnesSyncer alkalmazás is melyhez ITT találsz segédletet, vagy TÖLTSD LE PDF ÚTMUTATÓNKAT


Samsung telefonok
esetében van egy új mód a Samsung Health alkalmazás és a Google Fitnesz alkalmazás szinkronizálására. Ehhez mindössze a Samsung Health alkalmazás Beállításai között meg kell keresned a Health Connect menüpontot. Majd le kell töltened a szinkronizáló alkalmazást és engedélyeztetned kell a szinkronizációt a Samsung Health és a Google Fitnesz számára is.

Apple telefonok esetében többnyire nincs szükséged kiegészítő alkalmazásra, az Apple Health alkalmazásból automatikusan megkapja a MillióLépés app a lépésszámokat. 

Ennél többet mi sem tudunk segíteni, e-mailen és a facebook csoportban sem.

Nyomd meg a jelszóemlékeztető gombot az applikációban, és e-mailen küldünk segítséget egy új jelszó beállításához.
Amennyiben nem érkezik meg az email, nézd meg a SPAM (levélszemét) vagy PROMÓCIÓK  mappában is!

Amennyiben nem sikerül a jelszó helyreállítás, abban az esetben azt kérjük, hogy várj egy kicsit, és kicsit később csak EGYSZER nyomd meg a jelszóemlékeztető gombot és várd meg az erre érkező emailt. 

IGEN! addig a napig számítódik az adott iskolához a teljesítmény, ameddig oda van bejelentkezve. Amint átjelentkezik másik iskolába, akkor a pontszámok attól a pillanattól oda gyűlnek, de a korábbitól nem vesznek el/nem mennek át az új iskolába.

Az iskolaváltoztatás módjáról itt található egy kép.

A MillióLépés alkalmazás nem számolja a lépéseket, hanem KÉSLELTETVE szinkronizálja a lépésszámokat.  

IOS eszköz esetében (Iphone) esetében ez automatikus, Android eszköz esetében szükséges hozzá a Google Fitnesz alkalmazás:

  • Ne várd, hogy azonnal frissítsen, a lépésszámok később jelennek meg  az alkalmazásban, időnként csak másnapra rendeződik.
  • Ha órákkal később is nullát látsz, akkor nézd meg, hogy a Google Fitnesz alkalmazás jól működik-e (KÉPES SEGÉDLET ITT), és a beállítások – alkalmazások között nézd meg, hogy az Engedélyek (helyadatok) meg vannak-e adva mindkét alkalmazásnak!
  • Lépj ki a MillióLépés alkalmazásból (jobb oldalon felül a profilképedre kattintva lenyíló ablakban találod a kilépés lehetőséget) és jelentkezz be újra: a bejelentkezés után kért engedélyek mindegyikére IGEN-nel válaszolj. 
  • Nézd meg, hogy a Google Fitnesz és a Millió lépés alkalmazásnak is a legújabb verzióját használod-e (ezt az áruházakban tudod ellenőrizni)

Előfordulhat, hogy megtelt a telefonod és ezért nem képes működni az alkalmazás. 

Ha a fentiek nem segítenek, akkor töröld le a Google Fitnesz alkalmazást és a Millió lépés alkalmazást is és telepítsd újra. Az eddigi adataid nem fognak elveszni, hiszen azok felhőben vannak és amikor belépsz az eddigi felhasználóneveddel, akkor felismer a rendszer.

A felhők közötti szinkronizálás, valamint a MillióLépés napi (éjszakai) egyszeri adatfrissítése miatt gyakran csak másnapra jelennek meg a helyes számok, valamint az osztálylétszám változásai is.

Ha néhány napig nem lépsz be, akkor egyszerre próbálja a telefonod szinkronizálni az elmúlt napokat. Ahhoz, hogy minden megjelenjen, adj időt neki. Az osztályoknál található lépésszámod egyébként is csak éjszaka frissül.  Tehát ha tegnap ugyan egész nap kirándultál, de csak ma lépsz be a Millió Lépés alkalmazásba, akkor az osztályoknál és az összlépésszámodnál ezt csak a következő napon fogod látni. 

Az osztályokban található lépéseid száma az osztályba lépés kezdetétől számolódik oda, és csak naponta egyszer (éjszankánként) frissítjük az alkalmazás iskolai lépések/kék körös részét.

Ennél többet mi sem tudunk segíteni, e-mailen és a facebook csoportban sem.

OSZTÁLY: Keresd meg a lépéseiddel támogatni kívánt iskolát és – ha szeretnél! –  csatlakozz egy osztályhoz – ez a legfelső sorban lévő középső gomb.  Az iskolai osztályok száma, és az osztályok létszáma kötetlen. Tehát bármennyi osztály lehet és az osztályoknak bármennyi tagja lehet. Osztályt változtatni és iskolát változtatni is bármikor tudsz.  

Az osztályfőnökség átadása az osztályban, a bal alsó sarokban látható kis csavar ikonra kattintva elérhető. 

Osztály elhagyása:  Az osztály ikonra kattintva az alsó sorban jobb oldalon a fekete csíkban az osztályfőnök neve található: erre klikkelve látja az ember az osztálytársait, valamint az alsó fekete csíkban jobb oldalon az „Osztályom elhagyása” feliratot. Ha Te vagy az osztályfőnök, akkor előbb add át az osztályfőnökséget!  

Az adott osztályban a lépéseid onnantól kezdve számolódnak, amikortól csatlakoztál az osztályhoz. Ha osztályt váltasz, akkor az új osztályban ismét nulláról indulsz  (de a lépéseid nem vesztek el).

Osztályon belüli lépések: az osztálytársakra kattintva láthatod a lépésszámaikat.
Amennyiben nem látod, akkor frissítsd az alkalmazást a Play/IOS áruházban. 

Lépésszám átvitelére másik osztályba/iskolába/csapatba NINCS lehetőség. 

Amennyiben „beragadtál” egy osztályba, vagy nem látod magadat/többieket, akkor kérünk, hogy várd meg az éjszakai adatfrissítést, az szinte minden esetben megoldja a problémát. Ha másnapra sem javul a helyzet, akkor írj nekünk hibajelentő e-mailt az info@milliolepes.hu e-mail címre, amely tartalmazza a MillióLépésben regisztrált e-mail címedet, a hiba leírását és képernyőfotót a problémáról. 

CSAPAT: A maximum öt fős csapat lehetőséget középen bal oldalon a CSAPATOM-nál találod. Hozz létre újat vagy csatlakozz egy meglévőhöz. 

Az adott csapatban akkortól számolódnak a lépéseid, amikortól csatlakoztál oda. 

Az osztály és a csapat két egymástól független dolog. Az 5 fős csapatoknak lehet úgy 5 tagja, hogy mindannyian más iskolát támogatnak a lépéseikkel. 
Sem osztályhoz, sem csapathoz kapcsolódni nem feltétele a játéknak.

 

A felhők közötti szinkronizálás, valamint a MillióLépés napi (éjszakai) egyszeri adatfrissítése miatt gyakran csak másnapra jelennek meg a helyes számok, valamint az osztálylétszám változásai is.

A csapat független az iskoláktól és osztályoktól, ez csak egy kiegészítő játék ebben a kihívásban.

Ahhoz, hogy egy csapathoz csatlakozz, szükséged van tőlük egy hatjegyű kódra. A hatjegyű kódot e-mailen is el lehet küldeni, és bármilyen más módon is meg lehet adni.  A csapatnak csak öt tagja lehet, tehát hatodikként már nem enged be.  

 

Első lépésként klikkelj az alkalmazáson belül a CSAPATOM négyzetre.
Második lépésként a neveitek alatt klikkelj rá a CSAPATOM KEZELÉSE gombra.
Végül a megjelenő képernyőn legalul klikkelj rá a KILÉPEK A CSAPATBÓL gombra.

Ha Te vagy a csapatkapitány, add át a kilépés előtt ezt valakinek.  

A hozzáadott mozgások arra vonatkoznak, amikor valakinél nincs telefon vagy okosóra, ami mérné a lépéseit, vagy olyan sportot végez ahol nem lehet nála okos-eszköze (pl. a vízi sportoknál, jógánál, kerékpározásnál, edzőteremben, stb.) Ezeknél a sportoknál nincs az embernél telefon, ebben az esetben manuálisan kell hozzáadni a mozgási lehetőségeket kiválasztva a lépéseit. A telefon vagy az okosóra ebben az esetben nem tud lépésszámot mérni. 

Amikor valaki úgy végez mozgást (gyalogol, fut, focizik, túrázik, stb.) hogy a zsebében van a telefonja vagy viseli okosóráját akkor az eszköze számolja a lépéseket. Ebben az esetben nem szükséges hozzáadni – hiszen akkor duplán számol lépéseket az applikáció. 
Fontos továbbá, hogy csak a ténylegesen mozgással töltött időt adjuk hozzá a mozgáslehetőségek kiválasztásánál, mert az öltözői, az edzői megbeszélés, stb. az nem tekinthető mozgásformának.  

A tempókról:

A kerékpározás 20 km/h-ig lassú (könnyed), 20-35 km/h-ig közepes, 35 km/h felett gyors tempónak számít. 
A futás 8 km/h-ig lassú (könnyed), 10 km/h közepes, 10 km/h felett gyors tempónak számít.

Lépések hozzáadása szükség esetén:

A mozgásformák között az első ikon a két kis tappancs, amellyel lépéseket tudsz hozzáadni a mai és a tegnapi napodhoz. 

Ennél régebbi lépéshozzáadásra NINCS lehetőség és mi sem írjuk hozzá. 

A mozgásformák ikonjai sor jobbra-balra mozgatható.

IGEN, a regisztráció kezdetétől számítva (tehát ha ma regisztrál valaki, akkor a tegnapit nem tudja hozzáadni)  másnapig hozzáírható a mozgásforma kiválasztásával és a vele eltöltött idő megadásával.  A rendszer minden vasárnap éjfélkor zár, tehát a heti lépéseidet vasárnap éjfélig kell szinkronizálnod.  

Végszükség esetén:

A mozgásformák között az első ikon a két kis fekete tappancs, mellyel lépésszámot tudsz hozzáadni a mai-, illetve a tegnapi napodhoz. 

Ennél korábbi, utólagos lépéshozzáírásra NINCS lehetőség és mi sem írjuk hozzá. 

Kérjük ebben az esetben töröld ki a másodjára beírt értékeket.

A beírt adat megjelent egy kis képen, annak a jobb felső sarkában az x-re klikkelve megjelenik egy kuka, amit ha megnyomsz, sikeresen kitörölted a tévesen rögzített mozgást. 

IGEN. Mindenkivel előfordulhat, hogy tévedésből rossz adatot ír be, vagy véletlenül duplán ír be valamit, ezeket korrigáljuk.

Következetes/sorozatos nem életszerű lépésszámok esetén a felhasználót két figyelmeztetés (és nullázás) után kizárjuk a játékból. 

A lépésszámokat folyamatosan ellenőrizzük: ha a valódi adataid alapján tévedésből nulláztunk le, kérjük, hogy küldj egy e-mailt az milliolepes@trapilap.hu címre.  Add meg, milyen e-mail címmel regisztráltál a MillióLépés appba, és küldj egy képernyőfotót az aktivitásról. Ez származhat a telefonod egészség alkalmazásából, vagy ha sport applikációt használsz (Garmin, Strava vagy bármilyen más sport alkalmazás), onnan származó képernyőfotó is lehet.

Kérjük, hogy ezt csak akkor tedd meg, ha valós tevékenység mellett lenulláztuk a napodat. Sem az előzetes („túrázni megyek”),  sem a biztos-ami-biztos („a biztonság kedvéért elküldöm) aktivitásról szóló képeket nem kérjük. 

Indítsd el a MillióLépés alkalmazást. Ha a korábbi lépések rendben vannak, akkor – késleltetve – automatikusan szinkronizál az indításnál. Ha ezzel problémád van, akkor olvasd el az ötös pontot. 

A Millió Lépés az iskoládért kihívásban részt vehetsz egyéni versenyzőként, úgy, hogy kiválasztasz egy iskolát, akit a lépéseiddel támogatsz. A kiválasztott iskolában beléphetsz egy osztályába is, az osztályok száma és létszáma nem limitált.
Ezenkívül a korábbiakhoz hasonló módon részt vehetsz a csapatversenyben is, ahol 5 fős csapatok versenyeznek egymással.  

Osztály: fent középen a fekete négyzet 

Csapat: középen bal oldalon a CSAPATOM feliratú négyzet. 

Az iskolák/osztályok játéka és a csapatjáték egymástól teljesen függetlenek, tehát egy öttagú csapatnál akár minden tag más iskolát is támogathat a lépéseivel.
Sem az iskolai osztályhoz csatlakozás, sem a csapathoz csatlakozás nem feltétele a játéknak.  

IGEN van lehetőséged rá: az osztály és  a csapat teljesen független egymástól.

A 10 hetes kihívás végén minden iskola annyi sorsjeggyel vesz részt a sorsoláson, ahányszor teljesítette az országos Kékkör távját (2583 km).  A sorsoláson 100 iskola nyer 1-1 millió forintot, amelyet sportszer vásárlásra használhatnak fel.

Egy embertől egy napon maximum 20 ezer lépést írunk jóvá a kiválasztott iskolának. 

Az applikációban megjelenő napi lépésszám maximum: 50 000 lépés. 

Sajnos a Google alkalmazások nem elérhetők sem a Family Linkkel rendelkező gyermekek számára, sem az új Huawei telefonokra.  A Huawei és a Google közötti kereskedelmi vita miatt a Google nem engedélyezi az alkalmazásai használatát (köztük a Google Fitnesz-t) az új Huawei telefonokon.

Ezzel sajnos mi sem tudunk mit kezdeni, ezért hoztuk létre a hozzáadható mozgásformáknál a tappancs ikont, amellyel lépésszámokat tudtok beírni. 

Telefonnal nem rendelkező gyermekek esetén a szülő a saját telefonján tud létrehozni a gyermeknek fiókot, amelybe esténként beírják a napi tevékenységet. Ebben az esetben a szülőnek is ki kell kapcsolnia a google fit szinkronizálást és a saját napi tevékenység is kézzel kell bevinnie – mert a szinkronizálási engedélyek nem felhasználóhoz, hanem telefonhoz kötöttek. 

TIPP: Huawei P10 lite-on a Pedometert kell letölteni, majd azt a Google fittel már lehet társítani.

Lehetőség van a kihívás közben iskolát váltani.
Ebben az esetben a lépések amik korábban szinkronizálódnak a korábbi iskolánál maradnak, a váltás pillanatától kezdve pedig az új iskolának számolódnak.

Naponta egy embertől maximum 20 ezer lépést tudunk az iskolának jóváírni. Lépések átvitelére sem osztályból osztályba, sem iskolából iskolába NINCS lehetőség, belépéstől kilépésig számolja az adott osztálynak/iskolának a lépéseket. 

Ettől függetlenül az applikációban rögzíthető napi lépésszám maximum 50 000 lépés. 

Az osztályok, iskolák és Kékkör adatok naponta egyszer (jellemzően éjszaka) frissülnek. 

Ez egy kiegészítő tartalom a közös játékhoz, ha elértél bizonyos számú lépést, akkor újabb és újabb csodákat fedezhetsz fel.  Az összlépésszámodat ez a funkció nem érinti. 

A „Millió Lépés az Iskoládért” kihívás idejére a korábbi lépéseket kivettük a játékból, a kihívás végén visszaadjuk őket mindenkinek.

Ebben az esetben a tagiskolának lehetősége van e-mailen kérnie, hogy vegyük fel az iskolák közé. 
Az info@milliolepes.hu email címen az iskola hivatalos nevére, címére és OM számára van szükségünk. 

Azt, hogy nem frissítetted az alkalmazást a Play/IOS Áruházban. Tedd meg!

Amennyiben úgy érzed, hogy hibát találtál az applikációban, abban az esetben küldj nekünk emailt az info@milliolepes.hu címre, mely tartalmazza a MillióLépésben regisztráld e-mail címedet, a hiba leírását és képernyőfotót a hibáról. 

A kapott kódot a hetkoznapihos.hu oldalon lehet érvényesíteni a képen látható módon. 
Amennyiben a kapott kuponokkal technikai probléma merül fel, abban az esetben az Atlétika VB szervezői tudnak segíteni: hello@wabudapest23.hu 

VIDEÓ SEGÉDLETEK

ANDROID ESZKÖZÖKRE
Telepítés, Regisztráció, Első bejelentkezés

IOS ESZKÖZÖKRE
Telepítés, Regisztráció, Első bejelentkezés

KÉPES SEGÉDLETEK

MillióLépés alkalmazás
telepítési útmutató

Google Fitnesz alkalmazás
telepítési útmutató

FitnessSyncer alkalmazás
telepítési útmutató

HealthSync alkalmazás
telepítési útmutató

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

Ha gyors információkat szeretnél, vagy csapattagokat toboroznál,
akkor csatlakozz a MILLIÓ LÉPÉS AZ ÉLETÉRT nevű facebook csoporthoz!

Ha segítségre lenne szükséged és bár elolvastad a gyakori kérdéseket de nem találod a választ, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail címünk: milliolepes@trapilap.hu