INFORMÁCIÓK ISKOLÁK SZÁMÁRA

77 nap mozgás, millió lépés, és milliós nyeremény az iskoláknak

Legyen az Ön iskolája is részese az ország legnagyobb kihívásának, amelyben megmozgatjuk a diákokat, szülőket, tanárokat és mindenkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Az akció célja, hogy 2023. szeptember 25-től december 10-ig 11 héten át a lehető legtöbb magyar gyermek mozogjon mindennap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.

A Kékkört legalább 5x teljesítő, korábban nem nyert 100 iskola 1-1 millió Ft-ot nyerhet sporteszközök vásárlására. Ahányszor teljesíti az iskola virtuálisan az Országos Kékkört, annyiszoros a nyerési esélye a sorsoláson. Minden iskola csak egyszer nyerhet!

SŐT, most további 100 iskola kültéri pingpongasztalt is nyerhet!

Az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum: 20 ezer lépés/fő/nap. 

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

Nem. Az applikációban benne van valamennyi iskola, csak ki kell választani.

Azok a tagiskolák, akik önállóan szeretnének indulni a kihívásban, az info@milliolepes.hu e-mail címen kérhetik ezt a segítség oldalunk 13. pontjának megfelelően. 

Kérjük, hívja fel az osztályfőnökök, tanárok figyelmét a kihívásra, akik direktben felhívhatják a tanulók, a szülők vagy a szülői munkaközösség figyelmét is a kezdeményezésre: minden lépés számít! 

Az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum: 20 ezer lépés/fő/nap. 

Bárki, aki a MillióLépés applikációban az Ön iskoláját választja. Lehet ismerős, végzett diák, szimpatizáns.