INFORMÁCIÓK GYALOGLÓ KLUBOK SZÁMÁRA

Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata

Ha nyugdíjasként is aktívak akarunk maradni, érdemes rendszeresen mozogni!

Jót tesz a szívünknek és az ereinknek, alacsonyan tartja a vérnyomásunkat és a koleszterinszintünket. Erősíti az izmainkat, rugalmasabbá teszi az ízületeinket és javítja az egyensúlyunkat, így megóvhatjuk magunkat a sérülésektől és a csontritkulástól. Serkenti az agyunk vérellátását, segít megőrizni a memóriánkat és a koncentrációnkat, valamint csökkentheti a depresszió és a demencia esélyét.

Lehetőséget ad arra, hogy társasági életet éljünk, új barátokat szerezzünk és közösségi programokon vegyünk részt, boldogságot és elégedettséget okoz, növeli az önbizalmunkat és az önbecsülésünket, valamint javítja az életminőségünket.

Tehát: ne habozzunk, mozogjunk rendszeresen, élvezzük az életet és csatlakozzunk a Millió lépéshez!

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

A kihívás végén az első három női- és férfi lépegetőt, valamint a három legtöbb lépést gyűjtő klubot virtuális oklevéllel díjazzuk.

mosa.hu/gyaloglo-klubok

A gyaloglo@mosa.hu címre küldött e-maillel: az első érdeklődő levélre küldenek egy általános tájékoztatót és az adatlapot. Az adatlap kitöltésével és aláírásával válik véglegessé a regisztráció. Ez általában több napot is igénybe vesz.

mosa.hu/gyaloglo-klubok

A gyaloglo@mosa.hu címre küldött e-maillel, ahol a lakcímük szerinti környékbeli klubokhoz irányítanak mindenkit.

Igen, sőt ezenkívül még maximum öt fős baráti csapatokat is szabadon alkothat mindenki, mindenben részt lehet venni egyszerre, de egyik sem feltétele a közös játéknak és mozgásnak.

A milliolepes.hu oldalon a SEGÍTSÉG fülre kattintva minden kérdésre igyekeztünk választ adni.

KÉPES SEGÉDLETEK

Csatlakozási segédlet és útmutató