INFORMÁCIÓK ISKOLÁK SZÁMÁRA

77 nap mozgás, millió lépés, és milliós nyeremény az iskoláknak

Legyen az Ön iskolája is részese az ország legnagyobb kihívásának, amelyben megmozgatjuk a diákokat, szülőket, tanárokat és mindenkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Az akció célja, hogy 2024. március 25-től június 9-ig 11 héten át a lehető legtöbben mozogjanak mindennap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.

Az Országos Kékkör hosszát legalább hétszer teljesítő – de korábban még  pénzt nem nyert – iskolák között 100-szor 1 millió forintot sorsolunk ki sporteszközök vásárlására. Minden teljesített kékkör 1 sorsjegyet ér. 

Az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum: 20 ezer lépés/fő/nap, erről a segítség oldalunkon részletesen is írunk. (8.)

 

Gyűjtsük a zöld pontokat az iskolánknak is és nyerjünk egyénileg is!

Mindennap bejelölhető egy felugró ablakban, hogyan ment valaki iskolába vagy munkába.

Zöld: gyalog, kerékpárral, rollerrel –  2 zöld pont
Sárga: tömegközlekedéssel – 1 zöld pont
Piros: gépkocsival 0 pont (de ha 1000 lépéssel hamarabb szállsz ki az autóból, akkor 1 pont).

A zölden közlekedők között naponta 5 darab Millió Lépés pólót sorsolunk ki. 

30 iskola nyerhet 250 000 forintot zöld pontokért! 

A zöld pontok az iskoláknál is gyűlnek és minden 2000 zöld pontért egy sorsjegy jár. A sorsoláson 30 szerencsés iskola – a korábbi nyereményektől függetlenül – nyerhet 250 000 forintot. Minden péntek zöld péntek, amikor az aznapi – iskoláknak jóváírt – zöld pontok duplázódnak! 

 

Önkormányzatok

Azok az iskolák, akik teljesítettek 7 kékkört és a helyi Önkormányzat csatlakozott támogatóként a kihíváshoz, 300 000 Ft-ot kapnak az Önkormányzatuktól – korábbi győzelemtől függetlenül.  A csatlakozott Önkormányzatok listája a támogatóink oldalon látható. 

 

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

Nem. Az applikációban benne van valamennyi iskola, csak ki kell választani.

Azok a tagiskolák, akik önállóan szeretnének indulni a kihívásban, az info@milliolepes.hu e-mail címen kérhetik ezt a segítség oldalunk 3. pontjának megfelelően. 

Kérjük, hívja fel az osztályfőnökök, tanárok figyelmét a kihívásra, akik direktben felhívhatják a tanulók, a szülők vagy a szülői munkaközösség figyelmét is a kezdeményezésre: minden lépés számít! 

Az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum: 20 ezer lépés/fő/nap.  Erről a segítség oldalunk 8. pontjában írunk részletesen. 

Bárki, aki a MillióLépés applikációban az Ön iskoláját választja. Lehet ismerős, végzett diák, szimpatizáns.