JÁTÉKSZABÁLYZAT ÉS ISMERTETŐ
„Millió lépés az iskoládért” 2024 tavaszi versenyéről

Mi a tét?

A 11 hetes kihívás végén minden olyan iskola, aki legalább hét kékkört teljesített, annyi sorsjeggyel vesz részt a sorsoláson, ahányszor teljesítette az országos Kékkör távját (2583 km). A sorsoláson 100 olyan iskola nyer 1-1 millió forintot, akik a tavaly őszi és az idei tavaszi 11 hetes kihíváson nem nyertek és amelyet sportszer vásárlásra használhatnak fel. Ezenkívül a legtöbbet lépő 100 iskola virtuális oklevelet kap a teljesítményéért.

Továbbá az idei tavaszi kihívás a zöld pontokról is szól:

Mik azok a zöld pontok?

Gyűjtheted az iskoládnak is és nyerhetsz egyénileg is! Mindennap bejelölheted egy felugró ablakban, hogyan mentél iskolába vagy munkába. Zöld: gyalog, kerékpárral, rollerrel. 2 zöld pont Sárga: tömegközlekedéssel. 1 zöld pont Piros: gépkocsival 0 pont (de ha 1000 lépéssel hamarabb szállsz ki az autóból, akkor 1 pont). A zölden közlekedők között naponta 5 darab Millió Lépés pólót sorsolunk ki.

  • A zöld pontok az iskoláknál is gyűlnek és minden 2000 pontért egy sorsjegy jár, valamint minden péntek zöld péntek, amikor az aznapi iskoláknak jóváírt zöld pontok duplázódnak!

  • A sorsoláson 30 szerencsés iskola – a korábbi nyereményektől függetlenül – nyerhet 250 000 forintot.

Hogyan történik az eredményhirdetés?

Közjegyző jelenlétében sorsoljuk ki a kék körökért kapott sorsjegyekből a 100 – korábban nem nyert – 1 millió forintot nyerő iskolát is, valamint a zöld pontok győztes iskoláit is. Ennek időpontjáról az appban és a közösségi oldalainkon tájékoztatunk.

Hogyan kerülnek a lépéseim az iskolához?

Minden nap legfeljebb 20 ezer lépést írunk jóvá a kiválasztott iskolád számára – az iskolához való csatlakozás napjától.

Miért vannak lépéskorlátok?

Azért, mert ebben a szabályban egyeztünk meg.

Miért lehet kézzel hozzáírni lépéseket?

Azért, mert nem mindenkinek van okosórája, okostelefonja, vagy szinkronizálásra alkalmas eszköze. Ezenkívül minden sportalkalmazáshoz hozzá lehet kézzel írni sporttevékenységet.

Változtathatok-e iskolát menet közben?

IGEN! addig a napig számítódik az adott iskolához a teljesítmény, ameddig oda van bejelentkezve. Amint átjelentkezik másik iskolába, akkor a pontszámok (lépések és zöld pontok) attól a pillanattól oda gyűlnek, de a korábbitól nem vesznek el/nem mennek át az új iskolába.

Hogyan hozd létre a saját osztályodat vagy hogyan csatlakozz egy meglévőhöz?

OSZTÁLY: Keresd meg a lépéseiddel támogatni kívánt iskolát és – ha szeretnél! – csatlakozz egy osztályhoz. Az iskolai osztályok száma, és az osztályok létszáma kötetlen. Tehát bármennyi osztály lehet és az osztályoknak bármennyi tagja lehet. Az osztály nevét és avatárját/fényképét utólag is meg tudod változtatni. Amennyiben egy osztályból mindenki kilép, az osztály megszűnik.

(Az OSZTÁLY más, mint az applikáció főoldalán elérhető CSAPAT: Ott maximum öt fős csapatokat hozhatsz létre vagy csatlakozhatsz egy meglévőhöz. Fontos, hogy az osztály és a csapat két egymástól független dolog. Az 5 fős csapatoknak lehet úgy 5 tagja, hogy mindannyian más iskolát támogatnak a lépéseikkel. Sem osztályhoz, sem csapathoz kapcsolódni nem feltétele a játéknak.)

Mit csinálj, ha elakadsz?

A milliolepes.hu oldalon a segítség csempére kattintva minden kérdésre igyekeztünk választ adni.

 

A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át – nemzetközi standardnak megfelelő – lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. Az applikációt a Business Software Solutions Kft. fejlesztette és fejleszti.