2023 - TAVASZ

Lezárult a Millió Lépés az iskoládért tavaszi kihívása.

2023. március 27. és június 11. között több mint 200.000 embert ösztönöztünk aktív mozgásra, akik 11 hét alatt összesen 55 milliárd lépést tettek meg és a rendszeres mozgás mellett még számos fontos ismeretre is szert tehettek.

A Millió Lépés az iskoládért program célja az volt, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a jelentkezőket, illetve valós képet adjon arról, mennyit is mozgunk valójában. A résztvevők a Magyar Szervátültetettek Szövetsége díjmentesen letölthető Millió Lépés applikációjával vettek részt a programban, amely 60 különböző típusú mozgást alakított lépésszámokká, tehát egységes képet adott a felhasználók egész napos aktivitásáról.

A KIHÍVÁS 2023 TAVASZI EREDMÉNYEI

NÉZD VISSZA A SORSOLÁST

A Millió lépés az iskoládért kihívásunk végeztével 100 szerencsés iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani.
 
Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa lehetett: minél többször teljesítette az Országos Kékkör távját az adott iskola, annál többször „kerülhetett a kalapba”, így növelhette az esélyeit a közjegyző által hitelesített sorsoláson, amelyet 2023. június 14-én 10 órakor követhettek a nézők az M4 Sport felületein.

A TAVASZI VERSENY KIHÍVÓI

Millió lépés az iskoládért – Tavaszi kihívás

A Millió lépés az iskoládért kihívás során a mozgásra minden héten egy-egy ismert közéleti személy vagy szervátültetett ember inspirálta a résztvevőket, akik naponta rövid üzeneteket kaptak a szervátültetésről, a rendszeres mozgás fontosságáról és az Országos Kékkör különleges látnivalóiról. A versenyzők virtuálisan többször is bejárták a Kékkör 2583 kilométeres útvonalát, a megtett lépéseikkel támogatva a választott általános vagy középiskolákat.

Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság felajánlásával 100 iskola nyerhetett 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. Az ünnepélyes sorsolást június 14-én az M4 Sport Tv közvetítette élő adásban, amit tanárok és diákok izgultak végig több száz iskolában. A legaktívabb és egyben az egyik szerencsés nyertes is az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola lett 1420 résztvevővel és 113 teljesített körrel. A résztvevők egyharmada diák, kétharmada felnőtt, akik közül különösen aktívak voltak az iskolás gyerekek anyukái. Ők önmagukban is masszív, csaknem 60 ezres csoportot alkottak, de több ezer 70 évnél idősebb is indult. A részt vevő iskolák több mint 29 ezer osztállyal neveztek a programba. A regisztrált mozgásformák toplistáját a kerékpározás vezette, ezt követte a testnevelésóra, a kerti munka, az úszás, valamint a kézilabda.

De miért is fontos ez a szervátültetetteknek?

A szervátültetettek számára a saját mozgásra buzdító kihívásuk megalkotása nagyon fontos, mert ezáltal nemcsak az egészségüket javíthatják, hanem a társadalmi beilleszkedésüket és az önértékelésüket is. A szervátültetés egy életmentő, de egyben életmódváltást igénylő beavatkozás, amelynek után a betegeknek meg kell tanulniuk újra élvezni a mozgást, és megbirkózniuk a fizikai és lelki kihívásokkal.

A Millió lépés az iskoládért kihívás egy olyan program, amely összeköti a szervátültetetteket az iskolásokkal, akik közösen gyűjtenek lépéseket egy jó cél érdekében, hogy az iskolák sporteszközökhöz jussanak. A szervátültetettek és a program célja továbbá, hogy motiválja a résztvevőket a rendszeres mozgásra.

A KIHÍVÁS TÁMOGATÓI ÉS PARTNEREI 2023 TAVASZÁN