Az első iskola, amelyik már ötször bejárta az Országos Kékkört!

  • Post category:Hírek

Budapesten a Kőbányai Szent László Gimnázium az első olyan iskola, amelyik ötször bejárta az Országos Kékkör távját, és ezzel ötszörösére növelte a nyerési esélyét a Millió lépés az iskoládért programban.

A program keretében azok az iskolák, amelyek virtuálisan bejárják az Országos Kékkört, részt vesznek egy 100 x 1 millió forintos sorsoláson, így az iskola nyerhet 1 millió forintot sporteszközök vásárlására. Minél többször teljesíti egy iskola ezt a 2583 km hosszú útvonalat, annál nagyobb az esélye a nyereményre.

Az önkormányzatok is segítenek

Emellett a programot támogatva, számos önkormányzat vállalta, hogy a területükön lévő iskoláknak, amelyek legalább 5x teljesítik az Országos Kékkör távját 300.000 forint értékű támogatást biztosítanak.

Budapest X. kerület önkormányzata is támogatta ilyen módon a kihívást, így a Kőbányai Szent László Gimnázium az első olyan iskola, aki már nyerhetett a kihívásban. Az intézmény igazgatója így a sajtótájékoztató keretében ünnepélyesen átvehette az önkormányzat 300.000 forintos támogatását. Az iskola diákjai és tanárai büszkék lehetnek magukra, hiszen nemcsak az egészségüket erősítették meg, de egy jó ügyet is szolgáltak a lépéseiket gyűjtögetve. A diákok és a tanárok együtt mozogtak, és közben a MillióLépés alkalmazáson belül megismerhették Magyarország szépségeit.

A képen Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár, Lissák Bertalan, a Kőbányai Szent László Gimnázium igazgatója, Kovács Róbert Antal, Budapest X. kerület polgármestere, Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai- és orvos igazgatója.

Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere arról beszélt, hogy a kőbányai emberek egészségmutatói rosszabbak az országos átlagnál, ezért az önkormányzat komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy mozgásra sarkallja a helyieket. Számos új sportlétesítményt hoztak létre parkokban és köztereken, több kezdeményezést indítottak és az elsők között csatlakoztak a mostani akcióhoz is – mondta, majd arra hívta fel a figyelmet: nagyon fontos, hogy minél fiatalabb korban, lehetőleg már óvodás kortól a mindennapok részévé tegyük a testmozgást a gyermekek életében.

Lissák Bertalan, a Kőbányai Szent László Gimnázium igazgatója elmondta, hogy az önkormányzattól kapott pénzből sporteszközöket fognak venni az iskola diákjainak. Egyúttal arra buzdította a többi iskolát is, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz, amely mindenkinek a javára válik, és amely csakis nyereséggel zárulhat az intézmények, tanárok, diákok számára.

Ha te is szeretnél részt venni a Millió lépés az iskoládért programban, akkor töltsd le az applikációt, válassz egy iskolát, amelyiket támogatni szeretnéd, és kezd el gyűjteni a lépéseket. A program még június 11-ig tart, így még bőven van időd csatlakozni.

Ne feledd: minden lépés számít!

Forrás: hirado.hu